ΖΗΤΩ Η ΚΡΗΤΗ___ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΟΛΟΙ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΓΚΙΑ


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΑΜΒ ΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ।
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ।
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΑΒΕ ΟΛΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΥΧΑΙΑ।
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ........ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Τέρμα τα ψέματα και οι υποσχέσεις …।
30 χρόνια κάποιοι κοροϊδεύουν τους αγρότες.
ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Ο ΑΓΡΟΤΗΣ σήμερα είναι φτωχότερος από ποτέ. Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η λεηλασία του κόπου του, τον έχουν καθηλώσει στην απόλυτη φτώχεια.
Δεν είναι δυνατόν ένα λίτρο γάλα, που απαιτεί άπειρο κόπο και τεράστιο κόστος παραγωγής να κοστίζει το ίδιο με μια απλή εμφιάλωση νερού από μια οποιαδήποτε πηγή. Δεν είναι δυνατόν ένας αγρότης να χρειάζεται να πουλήσει δέκα κιλά βαμβάκι ή δέκα κιλά μήλα ή δέκα κιλά σιτάρι, για ν' αγοράσει ένα πακέτο τσιγάρα. Δεν είναι δυνατόν να πουλάς την ημερήσια παραγωγή γάλακτος μισού κοπαδιού, για να πάρεις ένα απορρυπαντικό.
Η υποτίμηση των αγροτικών προϊόντων έναντι των υπολοίπων προϊόντων γίνεται σε όλα τα επίπεδα αντιληπτή και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο κάθε αγρότης. Δεν χρειάζεται να είσαι "επιστήμονας" για να το καταλάβεις.
ΠΟΙΟΣ όμως και γιατί κοροϊδεύει κάθε χρόνο τον ¨Έλληνα αγρότη ;;;;
Οι "όμορφοι" και οι "έξυπνοι" της Αθήνας είναι αυτοί που το κάνουν. Οι τεμπέληδες, που περνούν όλο τον χρόνο τους περιφερόμενοι στις καφετέριες του Κολωνακίου. Όλοι αυτοί που περιμένουν πως και πώς να έρθει η ώρα της σοδειάς για να πάνε στις επαρχιακές "αποικίες", στην ΘΡΑΚΗ, ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, για ν' αρπάξουν τζάμπα τα προϊόντα των αγροτών. Όλοι αυτοί δεν είναι “τυχαίοι“. Στην πραγματικότητα είναι οι ΜΕΓΑΛΟΙ χορηγοί των μεγάλων κομμάτων της Αθήνας .
Ο αγρότης, που εργάζεται μέρα-νύχτα στα χωράφια του για να παράγει το προϊόν του, βγάζει λιγότερα από τον πονηρό έμπορο, που μέσα σε ένα απόγευμα θα μεταφέρει το δικό του προϊόν μέχρι τον προορισμό επεξεργασίας. Ο κτηνο­τρόφος, που εργάζεται μέρα-νύχτα ανάμεσα στα ζώα, βγάζει πολύ λιγότερα από τον πονηρό έμπορο, που θα πάρει το δικό του προϊόν, για να το πάει μέχρι το σούπερ μάρκετ.
Απλά είναι τα πράγματα। Τα προϊόντα παράγονται από σκληρά και βασανισμένα χέρια του μόχθου, αλλά τα ευρώ που προκύπτουν από τις πωλήσεις τους πηγαίνουν σε χέρια με μανικιούρ. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Άλλοι έχουν τα χωράφια και άλλοι παίρνουν τις σοδειές. Άλλοι σπέρνουν και άλλοι θερίζουν. Άλλοι ταΐζουν και άλλοι αρμέγουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γίνει μεγιστάνες από το γάλα και δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους ζωντανή αγελάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γίνει μεγιστάνες από τις πατάτες, άσχετα αν νομίζουν ότι τις μαζεύουν με σκάλες από τα "πατατόδενδρα".
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ।
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΩΝΤΑΙ
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .