συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του, χάρη στις διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ.

Και δεύτερη "δικαίωση" ιδιώτη, που δήλωσε αδυναμία εξόφλησης δανείων


Μία δεύτερη απόφαση – σταθμός, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πάτρας, “δικαίωσε” ιδιώτη, που δήλωσε αδυναμία εξόφλησης των δανείων, που είχε πάρει από δύο Τράπεζες, μειώνοντας το ποσό, το οποίο υποχρεούται...

να καταβάλει σε 48 δόσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων” (25/07), τα πιστωτικά ιδρύματα διεκδικούσαν το σπίτι του δανειολήπτη για χρέη 132.893 ευρώ.
Ο ιδιώτης δήλωσε αδυναμία εξόφλησης και με τη δικαστική απόφαση έγινε σημαντικός περιορισμός της συνολικής οφειλής προς τις τράπεζες με βάση τον νόμο του υπουργείου Εργασίας.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, “η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών και η δεύτερη στην Ελλάδα έπειτα από πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών”.

Στις 28 Ιουνίου, με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Αθηνών διέγραψε δάνεια τραπεζών συνταξιούχου, σημερινού ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία αποφάσισε να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών.

Ο δανειολήπτης λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ, εκ των οποίων πληρώνει μηνιαίως 750 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο δανειολήπτης είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του στις τράπεζες, ενώ εφεξής θα δίνει μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.

Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αντίδικοί του επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα.

Ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του, χάρη στις διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .