Ο κόσμος άρχισε πλέον να φωνάζει... "Δημοσιογράφοι, γουρούνια, δολοφόνοι,," και μάλλον κάτι θα ξέρει ή κάτι θα υποψιάζεται.






ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ


ΟΙ ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΙΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΑΣ....




.EAMB.GR
anergoidimosiografoi.blogspot.com
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Σας απειλούν - εκβιάζουν οι προϊστάμενοι και οι εργοδότες σας;
Σας ζητούν να παραβιάσετε κανόνες δεοντολογίας και ηθικής;
Σας αναθέτουν εργασίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στα καθήκοντα σας;
Σας αδικούν στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας;
Εκμεταλεύονται την εργασία σας σε πολλά ΜΜΕ ταυτοχρόνως;
Δεν σας ασφαλίζουν στο ασφαλιστικό φορέα που δικαιούστε;
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ anergoi.dimosiografoi@gmail.com
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από killbill στις 7:12 μμ
Υ।Γ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ।
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ -ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΑ .

Δευτέρα, 2 Φεβρουάριος 2009
Kατήγγειλέ τους εδώ!..
Ο κόσμος άρχισε πλέον να φωνάζει... "Δημοσιογράφοι, γουρούνια, δολοφόνοι,," και μάλλον κάτι θα ξέρει ή κάτι θα υποψιάζεται.
Για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει με τη δημοσιογραφία και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία, θα πρέπει να γνωρίζει μερικά βασικά πράγματα περί της λειτουργίας του συστήματος. Η δημοσιογραφία συνδέεται άμεσα με τον έλεγχο των εξουσιαστών του συστήματος και τον περιορισμό της αυθαιρεσίας τους. Το γεγονός ότι οι ισχυροί της κοινωνίας δεν θέλουν να ελέγχονται για τις πράξεις τους, είναι κάτι το δεδομένο, που ισχύει ανά τους αιώνες. Πάντα προσπαθούσαν ν' αποφύγουν τον έλεγχο της κοινής γνώμης κι αυτό το κατάφερναν με την απόκρυψη των πληροφοριών που τους αφορούσαν. Αυτό είναι δεδομένο και γι' αυτό η ελεγχόμενη ενημέρωση ήταν πάντα ένας από τους κύριους στόχους τους. Αυτό που δεν είναι δεδομένο είναι η στάση των δημοσιο­γράφων και άρα των λειτουργών της ενημέρωσης απέναντι στους ισχυρούς. Κάποιοι δημοσιογράφοι, όχι μόνο δεν προσπαθούν να ελέγξουν τους εξουσιαστές, αλλά αντίθετα τους υπηρετούν. Όχι μόνο δεν πληροφορούν σωστά τον κόσμο, αλλά αντίθετα τον παραπληροφορούν εσκεμμένα.
Το ακόμα πιο τραγικό όμως είναι το εξής: Υπάρχουν ακόμα και σήμερα δημοσιογράφοι, που δεν γνωρίζουν καν τον λόγο της ύπαρξής τους. Δεν γνωρίζουν εξαιτίας ποιων συνθηκών υπάρχουν και άρα εξαιτίας ποιων συνθηκών βγάζουν το ψωμί που τρώνε. Υπηρετούν τους εξουσιαστές με τη βλακεία τους κι αυτό είναι χειρότερο ακόμα κι απ' την εσκεμμένη παρα­πληροφόρηση. Η αλήθεια σε κάποια στιγμή νικάει το ψέμα. Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία. Αν βλέπεις την αλήθεια και δεν μπορείς να καταλάβεις τη σημασία της, παύει αυτή να έχει δύναμη. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα των σύγχρονων δημοσιογράφων. Βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που βλέπουν. Δεν γνωρίζουν τον ρόλο τους απέναντι σ' αυτό που βλέπουν κι επιχειρούν να κρίνουν. Δεν γνωρίζουν τι πρέπει να "μεταφέρουν" στον κόσμο που ενημερώνουν και τι όχι. Το πρόβλημά τους είναι η ασχετοσύνη τους και η αγραμ­ματοσύνη τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .