Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ 5-4-2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ 5-4-2009 Η αναξιοπιστία της Επιτροπής Ανταγωνισμου τονίζεται από φορείς και μέλη της.ΓΣΕΒΕΕ και Χρήστος Ιωάννου γράφουν.Μία κυβέρνηση πού κρύβεται,ενώ όλοι την βλέπουν, σαν την καμηλοπάρδαλη στη ζουγκλα.
Δημοσιεύουμε τό Δελτίο Τύπου τό οποίο εξέδωσε η ΓΣΒΕΕ σχετικά μέ τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμου,όπως και το άρθρο τού μέλους της Επιτροπής,κ.Χρήστου Ιωάννου γιά το ίδιο θέμα.
Η κυβέρνηση, επί 52 μέρες Απεργίας Πείνας του Θεόδωρου Τενέζου, λειτουργει σαν το συμπαθές τετράποδο της ζούγκλας:Δέν ακούει,δέν βλέπει, δέν διαβάζει,δέν υπάρχει, ενώ όλοι την βλέπουν.
Η καμηλοπάρδαλη έχει χωμένο τό κεφάλι στό χώμα....! Κρίμα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΣΕΒΕΕ

Θέμα: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετατρέπεται σε υπηρεσία υπό την Πολιτική καθοδήγηση του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης. Από ανεξάρτητη και αμερόληπτη αρχή για την λειτουργία του Υγιούς Ανταγωνισμού μεταλλάσσεται σε μακρύ χέρι του Κράτους Κόμματος.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να εκσυγχρονίζεται και να εμπλουτίζεται με εξειδικευμένο προσωπικό και πόρους, ώστε να ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως ανεξάρτητης και αμερόληπτης αρχής (αποτελεί επί της ουσίας Δικαστήριο επίλυσης διαφορών ή και εκδίκασης αυτεπάγγελτων παρεμβάσεων), για την καλύτερη λειτουργία της Αγοράς και του υγιούς Ανταγωνισμού, ουσιαστικά καταργείται με το τελευταίο Νομοσχέδιο και καθίσταται υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης। Αφαιρείται δε, και το τελευταίο φύλλο συκής αξιοπιστίας, αμεροληψίας και ανεξαρτησίας της Επιτροπής, με την κατάργηση της εκπροσώπησης σε αυτήν των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ), της ΟΚΕ και της Ένωσης Καταναλωτών. Καταργείται ο Κοινωνικός Έλεγχος. Τα μέλη της Επιτροπής θα διορίζονται από τον εκάστοτε Υπουργό, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο.Εκτρέπεται του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε και θα αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης, που θα μπορεί να τιμωρεί και θα δύναται να χειραγωγεί και να τρομοκρατεί τις ανεξάρτητες φωνές επιχειρηματιών και επαγγελματικών ενώσεων, εξασφαλίζοντας εύνοιες κάθε είδους και μορφής, υπό την δαμόκλειο σπάθη απλά και μόνο της ταλαιπωρίας της εμπλοκής για όσους δεν συμμορφώνονται με τις βουλές του Κράτους - κόμματος.Καλείται ο κ. Πρωθυπουργός να παρέμβει, γιατί αναδόμηση του Κράτους δεν είναι δυνατόν να σημαίνει περισσότερη κομματικοκρατία.Το βασικό επιχείρημα της ωμής Υπουργικής παρέμβασης στηρίχθηκε αφενός στις καθυστερήσεις για την εκδίκαση υποθέσεων (γεγονός που και εμείς καταγγέλλαμε) και αφετέρου στην εναρμόνιση με μοντέλα άλλων Βορειοευρωπαικών χωρών.Όμως, οι μεν καθυστερήσεις προέρχονται από την άρνηση στελέχωσης, αλλά και από πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής, το δε, επιχείρημα της εναρμόνισης με άλλα Ευρωπαϊκά μοντέλα είναι τουλάχιστον παρελκυστικό, δεδομένου ότι το Ελληνικό Κράτος αποτελεί πάντα το λάφυρο του Κόμματος που κυβερνά και όποιος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις θέτει εαυτόν εκτός συστήματος αποφάσεων και διακυβέρνησης. Επιβεβαίωση της προσπάθειας του κομματικού ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι η σύνθεση της δεν υπάγεται, έστω και για την ελάχιστη αξιοπιστία της, στην Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει।
THEODORE TENEZOS"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .