Τι συμβαίνει με τα γκάλοπ;

Τι συμβαίνει με τα γκάλοπ;
Είναι συνταγματικά νόμιμη η χρήση τους
ή μήπως πρέπει να κλείσουμε για πάντα
τα "μαγαζάκια" της Opinion, της ΜRB
και των άλλων ομοειδών "κοινωφελών" εταιρειών;


"Γκάλοπ"... μια λέξη με σχεδόν μαγική σημασία, που έχει μπει για τα καλά στην καθημερι­νότητά μας. Μια λέξη, που είναι σε θέση άλλους να τους "μεθύσει" από χαρά και άλλους να τους βυθίσει στο "πένθος". Καθημερινά βλέπουμε το επικοινωνιακό "παιχνίδι" των κομμάτων να περι­στρέφεται γύρω από τα γκάλοπ. Ολόκληρες πολιτικές αλλάζουν εξαιτίας ενός γκάλοπ. Κυβερ­νητικά προγράμματα πετιούνται στα σκουπίδια εξαιτίας ενός γκάλοπ. Δεν υπάρχει κόμμα που να μην επηρεάζεται από αυτά. Δεν υπάρχει προγραμματική εξαγγελία, που να μην έχει λάβει υπ' όψιν της το μέγεθός αυτό. Ακόμα και η καθημερινή ρητορεία των κομμάτων είναι άμεσα εξαρ­τώμενη από το καθημερινό δελτίο των γκάλοπ, που θα πάει στα γραφεία τους. Μέχρι και ο κόσμος στις καθη­μερινές συζητήσεις του έχει μάθει να χρησιμοποιεί τα "ευρήματά" τους στην επιχειρη­ματολογία του.
Τι συμβαίνει πραγματικά με το φαινόμενο αυτό; Γιατί εμφανίστηκε τώρα ως παράγοντας που επηρεάζει την πολιτική και όχι δεκαετίες πριν, όταν και εφευρέθηκε ως μέθοδος πρόβλεψης αποτελεσμάτων; Γιατί δηλαδή "καθυστέρησαν" κάποιοι να το ανακαλύψουν και να το εφαρμόσουν στην πολιτική και τι ήταν αυτό το οποίο άλλαξε σήμερα ώστε ν' αποτελεί ένα από τα πιο βασικά "εργαλεία" παραγωγής πολιτικών προτάσεων; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .