Αντισθένης ο κυνικός: ο επίκαιρος φιλόσοφος και μεγάλος δάσκαλος...

Aπό τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα (press-gr)

Οι Αρχαίοι Ελληνες Φιλόσοφοι πάντα επίκαιροι, - ίσως και άθελά τους προφητικοί. Στα αποφθεγματά του Αντισθένη του κυνικού φιλόσοφου, - περιλαμβάνεται και το πολύ επίκαιρο,- θέλω να πιστεύω όχι ..προφητικό :
«ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ » !!
Μήπως τις μέρες μας με τα σκάνδαλα και τις φτηνές αλληλοκατηγορίες , πρέπει να τον θυμηθούμε;

Για ποιόν από τούς πολιτικούς εντός ή εκτός βουλής ή λοιπούς "παράγοντες" , ανεξάρτητα ιδεολογίας ή δήλωσης ...¨πόθεν έσχες¨ είσθε 100% σίγουροι;Και μάλιστα υποπτεύομαι πώς...αλληγορικά ήταν και μεγάλος...δάσκαλος, αφού φρόντισε να προειδοποιήσει όλους τούς σημερινούς εμπλεκόμενους στα...σκάνδαλα και ευρισκόμενους εντός και ..εκτός με το απόφθεγμα του : "οι προμήθειες μας για τα ταξίδια πρέπει να είναι τέτοιες πού ακόμα κι αν ναυαγήσουμε θα μας επιτρέψουν να κολυμπήσουμε'' πραγματικά οι δικηγόροι κοστίζουν...

Αντισθένης: Επιφανής φιλόσοφος της αρχαίας Ελλάδος। Γεννήθηκε στην Αθήνα, άγνωστο πότε, από πατέρα Αθηναίο και μητέρα καταγόμενη από τη Θράκη. Ήταν σύγχρονος με τον Πλάτωνα και μεγαλύτερος στην ηλικία από αυτόν. Υπήρξε μαθητή του Γοργία και αργότερα φίλος και πιστός θαυμαστής του Σωκράτη. Μετά το θάνατο του μεγάλου δασκάλου του, ίδρυσε φιλοσοφική σχολή κοντά στο Γυμνάσιο Κυνόσαργες. Από την ονομασία αυτή οι οπαδοί του ονομάσθηκαν Κυνικοί . Ιδιαίτερα ονομαστός μαθητής του υπήρξε ο Διογένης ο Σινωπεύς.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/08/blog-post_5988.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .