ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ....ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Ντροπή μας...


Αλήθεια πόσοι να πέθαναν πάνω σ΄αυτό το νησί, μόνο και μόνο για να μη κατακτηθεί ένα κομμάτι γης, που τώρα απλόχερα το ξεπουλάνε στον πρώτο αγοραστή οι τυχεροί - νταβατζήδες απόγονοί τους;

Αλήθεια πόσα εγκλήματα τιμής έγιναν στα ίδια χώματα, που τώρα αλωνίζουν καυλωμένοι ευρωπαίοι αληταράδες, τεζαρισμένοι στην πρέζα και το αλκοόλ, πελάτες κάποιων εξ ίσου αλητήριων τοπικών "επιχειρηματιών" της πλάκας;

Πρόοδος; Ανοχή; Ξεφτίλα; Ποιες λέξεις ταιριάζουν για να περιγράψουμε τη σύγχρονη Κρήτη;

Η παράδοσή μας πουλιέται στα σουβενιρτζίδικα. Τι θες; Μαυρομάνικα; Τσικουδιά; Λάδι; Ρακόμελο; Μουσική; Όλα θα τα βρεις στο παζάρι, ανάμεσα σε κινέζικα χαϊμαλιά, μπουκαλάκια με αρώματα, πλαστικούς λουλάδες και κουρδιστές λύρες!

"Είμαι απο την Κρήτη" λες, και όσοι είναι γύρω σου, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα: "Α, έχω πάει κι εγώ, πέρασα απίθανα!", "Φοβερά τοπία, φιλόξενοι άνθρωποι!", "Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια, του χρόνου θα πάω!".
Μόνο εμείς οι Κρητικοί δεν την αγαπάμε, ανεχόμαστε να τη βλέπουμε να βιάζεται, να εξευτελίζεται, να ξεπουλιέται. Κάνουμε τα στραβά μάτια, συμμετέχουμε παθητικά στη δολοφονία της.

Και μερικοί, τη Θέλουν ανεξάρτητη. Φτιάξαν και σημαία!

Να διοικείται από τα δικά της παιδιά. Τους Μητσοτάκηδες, τον Μεϊμαράκη, ή τον απίθανο Μαρκογιαννάκη για παράδειγμα.
Έχουν κι αυτοί το δίκιο τους. Δεν αντέχουν να βλέπουν το νησί να αργοπεθαίνει
Καλύτερα να φουντάρει μια κι έξω, να μην υποφέρει τουλάχιστον!

"Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;"?, "Πως μπορούμε να τα βάλουμε με τα συμφέροντα;", "Τώρα πια είναι πολύ αργά!" είναι μερικές από τις υποθετικές απαντήσεις στις εξ' ίσου υποθετικές ερωτήσεις μου.
Αρνούμαι να τις σχολιάσω.
"Ντροπή μας" είναι ο τίτλος της ανάρτησης, θα κρατήσω τις ίδιες λέξεις για επίλογο...



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.......

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ...ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .... BΛΕΠΕ WWW.EAMB.GR

Υ.Γ
Τι μένει να δούμε; Το ίδιο "έργο" που είδαν κάποτε και οι Πέρσες αποικιοκράτες. θα δούμε τους Έλληνες να λούζονται, να στολίζονται και, αφού διασκεδάσουν με τους φίλους τους, να "ρίχνονται" στη μάχη. Θα ξαναδεί ο κόσμος τους "ωραίους" Έλληνες ν' αγωνίζονται με τον τρόπο που τους επιβάλει η παιδεία τους. Θα ξαναδεί ο κόσμος τους βάρβαρους να πνίγονται στα δάκρυά τους. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό θα γίνει και σήμερα. Κανένας και ποτέ, είτε ξένος είτε Έλληνας, δεν λεηλάτησε χωρίς αντίσταση το "σπίτι" των Ελλήνων.


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την εκτίμησή σας στην εγγραφή μου.
    Συμφωνώ πως τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Μόνο που τώρα δεν πολεμάμε σαν ωραίοι Έλληνες, αλλά σαν ωραίοι Νεοέλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λυπη και η θλιψη για την κατασταση τηs πατριδαs ειναι , τοιs περισσοτερεs φωρεs , παραγωγικεs για τον λαο μαs ! Οι πολιτικοι δεν ειναι "Η" Ελλαδα , οι πολιτεs (και βαζω και τουs εκπατρισμένουs στον λογαριασμο) αυτηs τηs χωραs θα την σωσουν για μια ακομα φωρα !
    Μπορει να φαινεται δυσκολη η κατασταση αλλα δεν ειναι χωριs ελπιδα ! Μπαινω στο ιντερνετ χρονια και οι Ελληνεs δεν ειναι προθυμοι να αποδεχτουν την κατασταση ! Τα παιδια στα blog και forums ξεσκεπαζουν τουs αλητεs (εσωτερικουσ και εξωτερικουσ) και καταγγελνουν τουs αθλιουs !
    Μονο και μονο αρθρα σαν αυτο του Στελιου διχνουν πωs οι Ελληνεs πονουν την Ελλαδα και θα σωθει τελικα !
    Να εχουν μονο το θαρροs να το δειξουν στοιs καλπεs και να μην ψυφιζουν "οικογενειακα" και ανθελληνικα κομματα και αs ειναι "βολεμενοι" απο το συστημα (μεχρι ποτε ?) ! Ενα μικροτερο πατριοτικο κομμα με αρχεs ειναι πρωτιμοτερο και αs ειναι ατεληs ! Χειροτερα δεν μπορουν να κανουν απ'οτι τα "παραδοσιακα" κομματα !
    Αυτο ειναι το πιο δυσκολο αλλα θελω να πω κουραγιο σε ολα τα παιδια στο διαδικτυο που προσπαθουν να αλλαξουν την πατριδα μαs ! Ο δρομοs θα ειναι δυσκολοs και μακρυs αλλα ειναι η αρχη του αγωνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .