Στις εκλογές του 1915 ήρθε η πρώτη επιτυχία για την Φεντερασιόν, με την εκλογή των Μπεναρόγια και Αλμπέρτο Κουριέλ στην Βουλή।
Ωστόσο, το μαρξιστικό κίνημα υπήρχε ουσιαστικά μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στα πέριξ και δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει σχεδόν καθόλου Έλληνες. Αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα για τους διεθνείς καθοδηγητές του μαρξιστικού κινήματος, που σίγουρα ήθελαν να υπάρχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα πανελλήνιας εμβέλειας. Η Φεντερασιόν ήταν εξ’ αρχής μια καθαρά εβραϊκή υπόθεση και δεν μπορούσε να παίξει αυτό τον ρόλο, οπότε η μόνη λύση ήταν η ίδρυση ενός νέου κόμματος, το οποίο να έχει και κάποιους Έλληνες στην ηγετική του ομάδα και η ενσωμάτωσή της Φεντερασιόν σ’ αυτό. Οι Έλληνες αυτοί δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν, καθώς υπήρχαν διάσπαρτες ανά την Ελλάδα κάποιες μικρές, αδύναμες και ολιγομελείς σοσιαλιστικές ομάδες. Οι αρχηγοί των ομάδων αυτών θα αποτελούσαν το προσωπείο του νέου κόμματος.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, συγκεντρώθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 1918, στον Πειραιά, εκπρόσωποι οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές βεβαίως τους Εβραίους της Φεντερασιόν και ίδρυσαν το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος).
Έναν χρόνο αργότερα, το ΣΕΚΕ έγινε ΣΕΚΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) και έγινε μέλος της Γ΄ (Κομμουνιστικής) Διεθνούς για να μετονομαστεί οριστικά το 1924 σε ΚΚΕ।
ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΛΑΚΟΣ...
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΟΧΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ????
Ε ΛΙΑΝΑ ?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .