Το ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική διέλυσαν το δημόσιο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.




Το ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική διέλυσαν
το δημόσιο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι υπόλοιποι απλά τους μιμήθηκαν
και μοιράστηκαν τη λεία.


Ανάμεσα στα πολλά παράδοξα, τα οποία χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία, είναι και τα συμβαίνοντα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Στα ελληνικά Πανεπιστήμια, για κάποιον μυστηριώδη λόγο, δεν αποτυπώνεται με ακρίβεια ούτε το κοινωνικό "μωσαϊκό" της πατρίδας μας ούτε η απλή λογική. Σ' ό,τι αφορά το πρώτο, συμβαίνει το εξής: Σε μια κοινωνία κατά κανόνα δημοκρατική και με ένα σταλινικό ΚΚΕ ν' αντιπροσωπεύει τους ελάχιστους, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο να εμφανίζεται στα Πανεπιστήμια η δική του φοιτητική παράταξη με ένα κολοσσιαίο ποσοστό.
Προφανώς κάτι "παθαίνουν" τα Ελληνόπουλα και μόλις περάσουν στο Πανεπιστήμιο, ανακαλύπτουν εκτός από την επιστήμη …και τον Στάλιν. Κάτι "παθαίνουν" επίσης μετά την αποφοίτησή τους και τον "ξεχνούν" αμέσως, εφόσον, παρ' όλη την τεράστια "παραγωγή" μορφωμένων στα πάμπολλα ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν αλλάζουν οι γενικότερες κοινωνικές "ισορροπίες". Μισός αιώνας υπερπαραγωγής "μορφωμένων" δεν άλλαξε τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην κοινωνία και άρα η κοινωνία δεν "συμμορφώθηκε" με την ισχύουσα Τάξη Πραγμάτων μέσα στα Πανεπιστήμια.
Το ίδιο παράδοξο αφορά και το δεύτερο σκέλος του μυστηρίου, το οποίο έχει σχέση με την απλή λογική. Ο χώρος των Πανεπιστημίων είναι υποτίθεται ο χώρος του πνεύματος. Πνεύμα και ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν μπορεί να υπάρξει πνεύμα χωρίς ελευθερία και δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς πνεύμα. Η ελευθερία επιτρέπει στο πνεύμα να ζει, εφόσον αυτή του επιτρέπει ν "αναπνέει". Επειδή είσαι ελεύθερος, αναζητάς το πνεύμα και επειδή ασχολείσαι με το πνεύμα, αγωνίζεσαι, για να είσαι μόνιμα ελεύθερος.
Τι σχέση μπορεί να έχει το δογματικό ΚΚΕ των αγράμματων σταλινικών και ξενόδουλων Σιάντων με το πνεύμα και την ελευθερία;
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΓΙΑ ΚΚΕΔΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .