Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ νίκησε.

Η Δημοκρατία πλέον δεν κινδυνεύει από κανέναν κι από τίποτε. Κινδυνεύει μόνον από τον κακό της εαυτό. Οι λαοί έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ωρίμανσης, που κανένας φασίστας δεν μπορεί να τους απειλήσει. Οι βασιλείες έχουν εξευτελιστεί σε σημείο τέτοιο, που οι "γαλαζοαίματοι" εκφραστές τους να αφορούν μόνον τα κουτσομπολίστικα έντυπα και οι δικτατορίες των προλεταριάτων —όταν δεν σέρνονται στα διεθνή δικαστήρια με κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή πλιάτσικο— δεν αφορούν παραπάνω από κάποιες μικρές μειοψηφίες αγράμματων και αστοιχείωτων φασιστών. Οι "Κοκοί" και οι "Αλέκες" έχουν ελάχιστο ακροατήριο. Ακροατήριο, το οποίο με πολύ κόπο και πολύ κρατικό χρήμα το διατηρούν ενεργό, απλά και μόνον γιατί βολεύει κάποιους να γίνεται "παιχνίδι".

Όλα αυτά οφείλονται στη γενικότερη ανθρώπινη πρόοδο. Μια πρόοδο μορφωτική, η οποία στερεί από τους φασίστες το βασικό τους "πελατολόγιο", που είναι οι αγράμματοι και οι αστοιχείωτοι της κοινωνίας. Οι άνθρωποι, οι οποίοι συνθέτουν τα άβουλα "ποίμνια" των "ποιμένων" όλων των ειδών. Οι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα σε "εκλεκτούς" του Θεού ή σε σταλινικούς τενεκέδες να εμφανίζονται σαν "πατερούληδες" των αγράμματων και των αδυνάμων.

Αυτή η πρόοδος της ανθρωπότητας ευνόητο είναι ότι έχει "περάσει" και στην Ελλάδα. Ο τελευταίος πολίτης πλέον της χώρας είναι αρκετά μορφωμένος και αρκετά χειραφετημένος, ώστε να μην βλέπει ως "εκλεκτό" το κάθε ξενόφερτο "λαμόγιο", το οποίο με μερικά φτερά και πούπουλα παριστάνει τον άνακτα. Ο τελευταίος πολίτης πλέον της χώρας αισθάνεται αρκετά δυνατός, ώστε να διεκδικεί μόνος του το δίκιο του και να μην εναποθέτει το μέλλον του στα χέρια της κάθε Παπαρήγα, που του υπόσχεται "αγώνες" απέναντι στο σύστημα. Στο ίδιο σύστημα στο οποίο φροντίζει και για το δικό της πλούσιο μεροκάματο.

Η ανθρώπινη ιστορία έχει φτάσει πλέον σε ένα απόλυτα "κομβικό" σημείο. Οι μάχες των ιδεολογιών έχουν διεξαχθεί στο σύνολό τους και το αποτέλεσμά τους έχει οριστικοποιηθεί. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ νίκησε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .