Καταδίκη γιατρού για θάνατο ασθενή.Ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε χειρουργό του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» ο οποίος φέρεται ότι έκανε δύο φορές λανθασμένη διάγνωση με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 65χρόνος ασθενής.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο γιατρός πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση στον 65χρόνο για την αφαίρεση χολής με τη μέθοδο της λαπαροσκόπισης, στις 21 Νοεμβρίου 2003.
Μόλις πήρε εξιτήριο ο ασθενής, παρουσίασε επιπλοκές αλλά ο χειρουργός δεν ζήτησε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων αλλά εκτίμησε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Ύστερα από μερικές μέρες εισήχθη σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έπασχε από οξεία χειρουργική κοιλία, λόγω μόλυνσης μετεγχειρητικού τραύματος.
Παρ' αυτά ο κατηγορούμενος γιατρός επέμενε στην αρχική του διάγνωση και του χορήγησε την ίδια φαρμακευτική αγωγή.
Ο 65χρόνος κατέληξε μια μέρα αργότερα σε άλλο εφημερεύον νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .