Καθαρές κουβέντες



Τον τελευταίο καιρό και ιδιαιτέρως λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι αναγνώστες σε e-mails που μας έστειλαν, εξέφρασαν έναν προβληματισμό ο οποίος κατά περίσταση είχε την μορφή είτε της απορίας είτε της ένστασης. Ρωτούσαν, λοιπόν, οι φίλοι αναγνώστες για πoιον λόγο αναλίσκουμε τόσο χώρο και χρόνο για την προβολή του ΕΑΜ Β’. Εν πολλοίς υποννοούσαν ότι καλό θα είναι το παρόν blog να διατηρήσει την αρχική θεματολογία του, που – αν κρίνω από το πλήθος των επισκέψεων – κρίνεται ικανοποιητική.

Λέμε λοιπόν στους φίλους ότι αυτό το ιστολόγιο ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από ένα χρόνο περίπου, επιλέγοντας τον τίτλο “ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ”. Ο τίτλος επελέγη διότι θέλαμε να καταδείξουμε πως η κατάντια αυτού του τόπου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κομματική εξάρτηση απίστευτα πολλών συμπατριωτών μας. Θέλαμε να στηλιτεύσουμε όλα εκείνα τα παράσιτα που ζουν εις βάρος των άλλων με την ανοχή και την αρωγή των κομμάτων. Υπό αυτήν την έννοια, δεσμεύτηκα άτυπα απέναντί σας να τηρήσω απαρέγκλιτα αυτήν την στάση. Κι αυτό, γιατί πριν πολλά χρόνια δεσμεύτηκα απέναντι στον εαυτό μου να μην υπάρξω ποτέ όμηρος ή έρμαιο των κομμάτων. Με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ελλαδική Μπανανία.

Ο λόγος λοιπόν που στηρίζουμε και προβάλλουμε το ΕΑΜ Β’ και τον Παναγιώτη Τραϊανού είναι ο πλέον απλός και ο πλέον λογικός. Πώς αλλιώς μπορείς να συμπεριφερθείς σε έναν άνθρωπο όταν αυτός διαρκώς επαληθεύεται και επιβεβαιώνεται; Πώς είναι δυνατόν να είσαι αδιάφορος όταν η γραπτή άποψή του περίπου το 1996 για το ΕΥΡΩ και την ΟΝΕ επαληθεύτηκε μέχρι κεραίας; Πώς να τον αγνοήσεις όταν τα κείμενά του περί της Αμερικανικής εισβολής στο ΙΡΑΚ (πριν αυτή συμβεί) αποδείχθηκαν εξόχως προφητικά; Πώς μπορείς να τον προσπεράσεις όταν από παλιά υποστηρίζει ότι επιδίωξη της ΝΔ είναι η εκλογή του αρχηγού της από την βάση, ακολουθώντας το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ; Όταν αναλύει σε ένα μνημειώδες κειμενό του την δράση του παρακράτους το οποίο είχε ως σκοπό να τινάξει την Μακεδονία στον αέρα, παίζοντας εκκλησιαστικά παιχνίδια μεταξύ Φαναρίου και αρχιεπισκοπής Αθηνών – αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβαν γιατί κάποιος μας “άφησε χρόνους”; Ποιος - εδώ και τόσα χρόνια - ανέλυσε το φιάσκο της “εξάρθρωσης” της 17Ν; Ποιος κάνει αναλύσεις χειρουργικής ακρίβειας και – διάολε – πέφτει πάντα μέσα; Μα πώς γίνεται να μην δώσεις βάση - και κατ’ επέκταση εμπιστοσύνη – σε κάποιον που αποκαλύπτει όσα θα συμβούν πριν αυτά καν εμφανιστούν στον ορίζοντα;

Βέβαια, Κασσάνδρες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Αλλά εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Διότι το απείρως σημαντικότερο είναι ότι προτείνονται λύσεις. Λύσεις που δεν είναι αναφάρμοστες αν γνωρίζεις τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα. Λύσεις που είναι εφικτές αν κατανοήσεις ποιες συνθήκες γεννούν το πρόβλημα, ποιες το θρέφουν και το συντηρούν και ποιες εμποδίζουν την λύση του.

Το ΕΑΜ Β’ λοιπόν, βρέφος ως προς το μέγεθός του αλλά όχι ως προς τη γνώση του, καταδικάζεται σήμερα από την βαρωνεία των ΜΜΕ στην ανωνυμία. Αλλά δεν μπορούν να το πνίξουν. Επίμονα αλλά αφελώς, βιδώνουν όλο και πιο σφιχτά το καπάκι της χύτρας. Αφελώς, διότι αγνοούν ότι ο ατμός όχι μόνο συνθλίβει την χύτρα αλλά κινεί και τα τρένα ακόμη. Αφελώς και ηλιθιωδώς διότι για τις θέσεις του ΕΑΜ Β’ και τα συνταγματικά εγκλήματα που διαπράττονται στην Ελλάδα έχει ενημερωθεί εγγράφως μέχρι και ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλος. Ποια ήταν άραγε η απάντηση του κ. Στεφανόπουλου στις αιτιάσεις – προειδοποιήσεις του ΕΑΜ Β’; Μήπως γνωρίζετε φίλοι μου; “Κάντε ότι καταλαβαίνετε…” Μάλιστα! Έτσι απάντησε ο 1ος πολίτης της χώρας. Αυτή είναι η αναίδεια και η θρασύτητα που διακατέχει όλους τους πολιτικούς αυτής της χώρας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Παρόλα αυτά, μέρα με την μέρα, πολλά διάσημα ελληνικά blogs, των οποίων η διαδικτυακή εντιμότητα δεν αμφισβητείται, όπως aggeloiellas.gr ,η olympia.gr, το Ας μιλήσουμε επιτέλους, το taxalia, ο gianniotis αλλά και πολλοί αξιόλογοι bloggers αναρτούν κείμενα με τις θέσεις του ΕΑΜ Β’. Θέσεις, αναλύσεις και λύσεις που όσο και να επιχειρείται να μην διαδοθούν, διαδίδονται. Και όχι μόνο οι εγκάθετοι στην κορυφή της πυραμίδας δεν μπορούν να το πνίξουν αλλά το φοβούνται. Ποια είναι η απόδειξη των όσων λέμε; Η πλέον απλή. Καθημερινά κατατίθενται μηνύσεις για ψύλλου πήδημα. Για δυσφημίσεις της πλάκας κινδυνεύεις να βρεθείς στην φυλακή. Το ΕΑΜ Β’ δεν έχει πάψει στιγμή να μιλάει με ονόματα τόσο για την μακροχρόνια αντεθνική πολιτική, την καταστροφική οικονομική πολιτική, την κατευθυνόμενη τρομοκρατία, τον ρόλο του καθενός στον Εμφύλιο, την ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτική ύπαρξη του ΚΚΕ για την επιβίωση του Δικομματισμού, και για όλες εκείνες τις “συνιστώσες” αποδόμησης και σοδόμησης του ελληνικού κράτους. Εδώ οι Εβραίοι με το τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που διαθέτουν και με το απύθμενο θράσος που έχουν εκπορευόμενο από την ασύλληπτη θρασυδειλία τους και δεν έχουν κάνει ούτε μια νύξη για το ΕΑΜ Β’. Σύρανε τον γραφικό Πλεύρη στα δικαστήρια και δεν θα έδιναν εντολή σε κάποιον “ευαίσθητο” δικαστικό να επιληφθεί του θέματος του ΕΑΜ Β’; Εδώ γράφτηκε το κείμενο που συνιστά τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ των Εβραίων, και δεν ακούστηκε κιχ. Τι δείχνει όλη αυτή η ταφική σιωπή; ΦΟΒΟ. Δεν θυσιάζουν ούτε μια ρανίδα δημοσιότητας που αναγκαστικά θα χυθεί αν αποφασίσουν να το αντιμετωπίσουν δημοσίως. Φόβο και όσο αντέξουν.

Και τελειώνοντας, εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι οι νοήμονες άνθρωποι πρέπει να στηρίξουν το ΕΑΜ Β’. Εμείς υποστηρίζουμε ότι όλοι οι νοήμονες άνθρωποι οφείλουν ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ και κατόπιν να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ή να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι σκεπτόμενοι, δηλαδή οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ άνθρωποι.

Δυστυχώς… ελεύθερος δεν είναι αυτός που μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δύο. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ καλείται όστις γνωρίζει αρκετά ώστε να μπορέσει να κρίνει και εκ των υστέρων να επιλέξει.

Σε πολύ λίγο θα κληθούμε να δώσουμε μάχη προτάσσοντας την συλλογική μας νοημοσύνη και την προσωπική μας αξιοπρέπεια, το δημοκρατικό μας φρόνημα και την αντίληψή μας περί του έντιμου και του ευγενούς, απέναντι στον σκοταδισμό, την ολοκληρωτική υποτέλεια και τον πνευματικό αφανισμό.
Ο νικητής κερδίζει τα πάντα και ο χαμένος τίποτε. Θα είστε εκεί; Εγώ νομίζω πως ναι.http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/10/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .