Δικαιώθηκε ο Τραϊανού για την πολεμική που ασκεί εναντίον του σταλινικού ΚΚΕ


Ως πότε οι έλληνες θα πληρώνουν τους σταλινικούς ;

Ως πότε η δημοκρατία θα πληρώνει τους εχθρούς της ;

Δείτε τι έγινε εκεί που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σταλινισμός .


Τι λένε για όλα αυτά η Παπαρήγα και ο Μάκης ο φασιστούλης;





Εκτός νόμου ο κομμουνισμός

Στην Πολωνία

Πόλεμο εναντίον του κομμουνισμού ακόμη και ως ανάμνησης και ως μέρους της ιστορίας της κηρύσσει η Πολωνία. Έπειτα από αναθεώρηση σχετικού άρθρου του ποινικού κώδικα, κινδυνεύει με φυλάκιση έως και δύο ετών όποιος αναπαράγει σύμβολα του κομμουνισμού, απολυταρχικού πολιτικού συστήματος το οποίο παραλληλίζεται, σε βαρβαρότητα, με τον ναζισμό. Στο εξής, λοιπόν, στην Πολωνία, δεν έχουν θέση ούτε οι σημαίες με τα σφυροδρέπανα, ούτε οι αφίσες με τον Τσε Γκεβάρα.

H Πολωνία εξορίζει κάθε κομμουνιστικό σύμβολο

Είκοσι χρόνια αφ’ ότου η Ανατολική Ευρώπη γκρέμισε τα αγάλματα του Λένιν, η πολωνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να απαγορευθεί να κυματίζει η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Οπως σημειώνουν σε σχετικό άρθρο τους οι «Τάιμς του Λονδίνου», μετά την αναθεώρηση του άρθρου 256 του πολωνικού ποινικού κώδικα και ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, οποιοσδήποτε, και με οποιονδήποτε τρόπο, υμνεί τον κομμουνισμό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Ψηφίστηκε από Γερουσία

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, «απαγορεύεται η παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή εντύπου ή ηχογραφημένου υλικού φασιστικών, κομμουνιστικών ή άλλων συμβόλων του απολυταρχισμού». Είναι προτιμότερο, δηλαδή, κάποιος που επιθυμεί να σιγοτραγουδήσει τη Διεθνή στη Βαρσοβία, να τραγουδήσει κάποιον άλλον σκοπό. Ακόμη θα ήταν συνετό οι φοιτητές να αποκαθηλώσουν τις αφίσες με τον Τσε Γκεβάρα που έχουν στα δωμάτιά τους.

Ο νέος ποινικός κώδικας έχει ήδη ψηφιστεί από την πολωνική Γερουσία. Ο πρόεδρος της χώρας, Λεχ Κατσίνσκι, θα πρέπει να τον επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. Ο δίδυμος αδελφός του, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, που ηγείται της αντιπολίτευσης κατέστησε σαφείς τις θέσεις του: «Κανένα σύμβολο του κομμουνισμού δεν θα πρέπει να υπάρχει στην Πολωνία γιατί πρόκειται για σύμβολα γενοκτονίας που θα πρέπει να συγκρίνεται με την γενοκτονία των ναζί». «Ο κομμουνισμός ήταν ένα τρομερό, δολοφονικό σύστημα που ευθύνεται για τον χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων», υποστηρίζει ο Πολωνός ιστορικός Βόιτσεκ Ροτσκόφσκι. «Ηταν παρόμοιο με τον ναζισμό και δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο αυτά τα δύο συστήματα και τα σύμβολά τους».

Παρότι ο κομμουνισμός δεν διαδραματίζει πλέον κανένα σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Πολωνίας, εξακολουθεί να προκαλεί έντονα συναισθήματα. Πρόσφατη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα, προκάλεσε κύμα οργής κατά του κομμουνισμού ακόμη και στη νέα γενιά Πολωνών που γεννήθηκαν μετά την πτώση του Τείχους, επειδή πραγματευόταν τη σφαγή Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν από τους Σοβιετικούς, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στον πολωνικό Τύπο, ο κομμουνισμός παρουσιάζεται ως σύστημα που βασιζόταν στα ψεύδη. Ο πρώην ηγέτης του συνδικάτου «Αλληλεγγύη», Λεχ Βαλέσα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα εναντίον οποιουδήποτε υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν πληροφοριοδότης της πολωνικής μυστικής αστυνομίας, ενώ εργαζόταν στα ναυπηγεία του Γκντανσκ.

Το κλίμα στην Πολωνία είναι ξεκάθαρο: ο κομμουνισμός που κυριάρχησε επί 40 χρόνια στη χώρα θα πρέπει να εξαφανιστεί και ως ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .