Εφοριακοί προς Παπακωνσταντίνου: "αν βγούμε στους δρόμους, το κλείσαμε το ...μαγαζί"

Μέσα στην εβδομάδα έχει κλειστεί το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με τους εφοριακούς προκειμένου ο πρώτος να τους ..."τραβήξει το αυτί", ώστε αυτοί να ξεκινήσουν ελέγχους στην αγορά και να εισπραχθούν τα τεράστια ποσά της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο υπουργός είχε επαφή πρόσφατα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Γιάννη Γρίβα ο οποίος μάλιστα πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Η εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μία:
"...Βγείτε στους δρόμους, σαρώστε την αγορά, φέρτε ΦΠΑ και άλλα ανείσπρακτα χρέη γιατί η μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμεία δεν κλείνει με τίποτε..."
Δυστυχώς, όμως, το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ...αδύναμη.
Οι εφοριακοί το ξέκοψαν αμέσως στον υπουργό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γρίβας είπε στον υπουργό ότι αν βγουν “παγανιά” σε μια αγορά που είναι έτσι κι αλλιώς διαλυμένη θα στρέψουν τον κόσμο εναντίον τους. Υποστηρίζουν ότι, και δεν θα εισπράξουν χρήματα, και θα δημιουργήσουν κλίμα φόβου στην αγορά.
Η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού πρέπει να αυξήσει τα έσοδα ενεργοποιώντας τον "κοιμισμένο" ελεγκτικό μηχανισμό, αλλά "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος".
Αυτό απάντησε ο κ. Γρίβας στον κ. Παπακωνσταντίνου σε μια, όπως λένε οι πληροφορίες, “θερμή” συνομιλία.
Αξίζει να σημειωθούν πάντως, δύο άλλες πληροφορίες:

1. Οι εφοριακοί φέρονται δυσαρεστημένοι από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αυτοτελή φορολόγηση όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.

2. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε “λευκή απεργία” πιέζοντας έτσι την κυβέρνηση να μην τους βάλει στο στόχαστρο. Πηγές στην πλατεία Συντάγματος υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπακωσταντίνου είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τη νωχελικότητα των εφοριακών, οπότε μην απορήσετε αν δείτε “σύγκρουση” των δύο πλευρών…
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .