H Ελλάδα σε ύφεση...


Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνου του έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat)

Eίναι η πρώτη φορά που η οικονομία της Ελλάδας εισέρχεται σε ύφεση από το 1993. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, είπε η Eurostat, έναντι αναθεωρημένου -0,1% στο δεύτερο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ελληνική οικονομία άρχισε να συρρικνώνεται από το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Η μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχή τρίμηνα σημαίνει τεχνικά ότι η οικονομία βρίσκεται σε
ύφεση.

Τα προσωρινά στοιχεία της ΕΣΥΕ έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, σε τριμηνιαία βάση, έναντι αναθεωρημένου -0,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,8% το τρίτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση.
"Η αναθεώρηση των τριμηνιαίων ρυθμών ανάπτυξης της περιόδου αυτής (Α΄3μηνο 2003-Δ'3μηνο 2008), σε συνδυασμό με την αναθεώρηση των λογαριασμών της γενικής κυβέρνησης και την αξιοποίηση των πρόσφατων κλαδικών δεικτών, οδήγησαν σε νέα εκτίμηση των δύο πρώτων τριμήνων του 2009."

Ενώ βγαίνει από την ύφεση η ευρωζώνη.


Μιλάμε για καραγκιοζλίκια , λογαριασμούς μπακάλικου πριν λίγους μήνες που κινδύνευσε να τιναχτεί το τραπεζικό σύστημα στον αέρα όλοι μιλούσαν για την οικονομία τις Ελλάδας από όλη την Ευρώπη και εμείς κοιτιόμασταν αναρωτιόμασταν .

Είναι όλοι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .