Και εμείς ψάχνουμε να βρούμε που πηγαίνουν τα λεφτά του λαού. Από τους ανθρώπους πάνε στους δημοσιογράφους.

Και ο Διευθυντής της TV100 Θεσσαλονίκης στο payroll του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

[027472_0912020440.jpg]

[3.jpg]

Εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης(FM100, TV100) καταγγέλλουν ότι ο διευθυντής της TV100 εμφανίζεται να έχει εισπράξει, κατά το 2008, το ποσό των 40.492 ευρώ, για αδιευκρίνιστες «υπηρεσίες» προς την AGROCERT.Γράφει ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ...

Η υπόθεση της AGROCERT, υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ήρθε πρόσφατα στην δημοσιότητα με αφορμή την διαγραφή της Ανθής Καρασάββα, ανταποκρίτριας των New York Times και του CNN στην Αθήνα από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. (Το καταστατικό της Ένωσης απαγορεύει σε δημοσιογράφους να εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης την οποία θα πρέπει να καλύπτουν και να ελέγχουν.) Για τις δραστηριότητες της AGROCERT είχε προηγηθεί το καλοκαίρι ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , η οποία συνοδευόταν από αντίγραφα της μισθοδοσίας.

Ανάμεσα στους συνεργάτες της εταιρείας εμφανίζονταν εργαζόμενοι που πράγματι δούλευαν για την παραγωγή εκπομπών για την αγροτική ενημέρωση αλλά και αργόμισθων που δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Στο "φρέσκο" μισθολόγιο του 2008 φιγουράρει μεταξύ των άλλων και το όνομα του Αντώνη Οραήλογλου, διευθυντή του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης TV100. Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζόμενων στην δημοτική ραδιοτηλεόραση ο κ.Οραήλογλου είχε υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής και πλήρους εργασίας με τον σταθμό της Θεσσαλονίκης και για την εργασία του έλαβε 75.000 ευρώ.

Ολόκληρη η επιστολή-καταγγελία εργαζομένων της TV100-FM100 που έχει κατατεθεί στην Ένωση Συντακτών Μακεδονίας -Θράκης και αναμένεται να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας έχει ως εξής:

«Ο Δημοσιογράφος του Δημάρχου και Διευθυντής της Δημοτικής Τηλεόρασης σε λίστα αργομίσθων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης!!!

Ως τώρα ακούγαμε για λίστες δημοσιογράφων-τρωκτικών που καταβρόχθιζαν τα λεφτά του ελληνικού λαού, αλλά χειροπιαστά στοιχεία δεν υπήρχαν. Τώρα που διέρρευσε μια από αυτές τις λίστες-του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους;

Το όνομα του δημοσιογράφου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (βλ. TV100 «Η Ώρα του Πολίτη» κάθε Δευτέρα, ώρα 23.00) και διευθυντή της Δημοτικής Τηλεόρασης, Αντώνη Οραήλογλου, βρίσκεται σε λίστες αργομισθιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λίστες με ιλιγγιώδη ποσά, διαθέσιμα (1 εκατομμύριο ευρώ για το 2008!) για μικροπολιτικά συμφέροντα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Οραήλογλου είναι ο μόνος δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη που για το 2008 εισέπραξε 40.492 ευρώ(!!!) για ανύπαρκτες υπηρεσίες που προσέφερε σε έναν οργανισμό-σφραγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.(Βλ. Σχετική λίστα).

Κι ενώ όλα αυτά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός, οι δημότες της Θεσσαλονίκης χρυσοπληρώνουν τον κ. Οραήλογλου με το ποσό των 75.000 περίπου ετησίως (!!!) για την απασχόλησή του στην TV100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM100, όταν η μηνιαία σύμβασή του προβλέπει το ποσό των 1.690 ευρώ+20% για επίδομα θέσεως.

Πως είναι δυνατόν ο διευθυντής του δημοτικού καναλιού, που βεβαίως έχει υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής και πλήρους εργασίας με το κανάλι να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε έναν άλλο δημόσιο οργανισμό και μάλιστα εκτός Θεσσαλονίκης;

Ύστερα από όλα αυτά, τι πρόκειται να πράξει η Ένωση Συντακτών, αφού το άρθρο 5 παράγραφοι 2 και 3 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ προβλέπουν ρητά ότι «δημοσιογράφος δεν πρέπει να δέχεται αμοιβή από απόρρητα κονδύλια κρατικών υπηρεσιών» και «να μην δέχεται αργομισθία που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική του αυτονομία». Τι πρόκειται να πράξει η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου; Τι πρόκειται να πράξει ο ίδιος ο δήμαρχος;

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΠΘΕ»

Η επιστολή των εργαζομένων συνοδεύεται από την κατάσταση με τις βεβαιώσεις αποδοχών των εξωτερικών συνεργατών, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων-Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π (AGTOCERT) κατά το έτος 2008.

Το όνομα του Διευθυντή της TV100, προβάλλει στον αριθμό 46, στη δεύτερη σελίδα της λίστας, όπως και του σκηνοθέτη της Κρατικής Τηλεόρασης, Αντώνη Μπακόλα(Νο41), ο οποίος εισέπραξε 44.487,30 ευρώ.
Στην πρώτη σελίδα, στον αριθμό 32, μπορεί κανείς να διακρίνει το όνομα του δημοσιογράφου, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εισέπραξε 57.517,28 ευρώ, για το 2008. Ο κ. Κουίκ προσελήφθη επί υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού ως διευθυντής σύνταξης με μισθό 5-6 χιλιάδων τον μήνα, αλλά στις εγκαταστάσεις στην Λυκόβρυση παρουσιάστηκε δυο-τρεις φορές.

Τέλος, σε δίκη που έγινε την περασμένη εβδομάδα μετά από μήνυση της κυρίας Καρασάββα κατά της Ένωση Ξένων Ανταποκριτών αποκαλύφθηκε ότι η μηνύτρια δεν είχε λάβει μόνο 1000 ευρώ ως αμοιβή όπως είχε αρχικά ισχυρισθεί αλλά 11.000 ευρώ. Στην υπόθεση AGTOCERT αναμένονται και άλλες εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .