100 ημέρες ΓΑΠ


Εκατό ημέρες συμπληρώνονται από την εκλογή του ΓΑΠ ως πρωθυπουργού της Ελλάδας και το γραπτό τού Παναγιώτη Φωτέα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε…
“Ο λαϊκισμός ως “ρεύμα”, πολιτικό εκφραστή έχει το δημαγωγό. Σκοπός της δημαγωγίας είναι να αποσυσχετίσει τα προβλήματα από τις αιτίες τους. Διότι το να καλέσεις τον λαό να εγκύψει πάνω στις αιτίες των προβλημάτων και να τον κατεβάσεις μέχρι τις ρίζες τους, ώστε να τον κάνεις συμμέτοχο σε θυσίες και επώδυνες λύσεις, απαιτεί γνήσιο πολιτικό λόγο και αλήθεια, πράγμα μη κερδοφόρο για τους εκμεταλλευτές λαϊκών θεμάτων… Όλα είναι δυνατά και όλα είναι επιτρεπτά υπέρ του λαού “που είναι ο μόνος θεσμός”. Όποιος αρνείται να τα παράσχει όλα, είναι αντιδραστικός και όποιος τα υπόσχεται όλα είναι προοδευτικός. Όχι μόνο είναι δυνατά και επιτρεπτά αλλά είναι και για “τώρα”. Έτσι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός καταστρέφουν κάθε προοπτική και κάθε προσπάθεια προγραμματισμού”.
Για να αποδειχθεί περίτρανα ότι ο πατέρας πάντα κληροδοτεί τον χαρακτήρα στο γιό και ότι ο γιός πάντα αυξάνει την κληρονομιά του πατέρα. Το καλό και σοφό πάντα θα τείνει προς το άριστο ενώ το σαπρό και αισχρό πάντα θα τείνει προς το βόρβορο, ώστε επίσης επίκαιρο να μας φαίνεται το γραπτό του Γ. Αποστολάτου:
“Αντιφατικός, αμφίγνωμος, ανεύθυνος, άφιλος, αγνώμων, ανακριβολόγος, ιδεολογικά αδέσποτος, κοινωνικά αδιάκριτος, πολιτικά άδικος, λεκτικά αοριστολόγος, επιστημονικά ακαθόριστος, αγωνιστικά άκαπνος, ο Α. Παπανδρέου θα παραδοθεί στην κρίση της ιστορίας”.
Ο γιος του; Θα προλάβει;
http://kommatoskylo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .