Μας βάζουν να διαλέξουμε.Χρεωκοπία ή παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας......

Έπειτα από τα χθεσινά, υποστηρικτικά σχόλια της Morgan Stanley, η Ελλάδα βρίσκει έναν ακόμα απρόσμενο σύμμαχο. Η Royal Bank of Scotland, μία από τις τράπεζες που τηρούσε ιδιαίτερα αυστηρή στάση απέναντι στη χώρα στην κρίση αυτή, δείχνει να αλλάζει γνώμη.


«Τα spreads των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να παραμείνουν ευμετάβλητα στις επόμενες εβδομάδες (μεταξύ άλλων, λόγω της προσφοράς), αλλά τώρα κοιτάμε τα σημεία εισόδου για να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα, καθώς η υστερία περί διάσπασης της ΟΝΕ μετριάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά σημερινή ανάλυση της βρετανικής τράπεζας.


Η Royal Bank of Scotland θεωρεί ότι η πρόσφατη δήλωση του Trichet που τρόμαξε τις αγορές (ότι καμία χώρα μέλος της Ευρωζώνης δεν θα έχει ειδική μεταχείριση) αποδεικνύει ότι ο έλεγχος της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας έχει περάσει πλέον στις ευρωπαϊκές αρχές. «Ο Trichet δεν θα ήταν τόσο απότομος εάν η χώρα αντιμετώπιζε άμεσο κίνδυνο χρηματοδότησης», επισημαίνουν οι αναλυτές της.


Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί, αλλά η λύση σε αυτή την κρίση θα είναι η παραχώρηση «λίγης» από την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, εξηγεί η RBS. «Όσο περισσότερη εθνική κυριαρχία χάνει η Ελλάδα, τόσο καλύτερες θα είναι οι προοπτικές των ομολόγων», τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο χρηματοδότησης (δηλαδή χρεοκοπίας) και περιμένει η μεταβλητότητα στα ομόλογα να δώσει ένα καλό σημείο εισόδου.
πηγη ΙΣΟΤΙΜΙΑ

ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ.
 
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_78.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .