Οι Γερμανοί μας έστειλαν… ανοιχτή επιστολή.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.Με ανοιχτή επιστολή μας επικρίνει το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Stern», που απευθύνεται προς τους Έλληνες και κάθε άλλο αναγνώστη του φυσικά.
Με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» και υπέρτιτλο «μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουμε και την Ελλάδα», ο συντάκτης Walter Wüllenweber αναφέρεται στην προσφορά της χώρας μας στη Δημοκρατία και την Φιλοσοφία, αλλά και... στην κατάσταση που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε στην οικονομία.

Ιδού τι γράφει ο συντάκτης:
«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην Ε.Ε. είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως, προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα». [www.hbnews.gr]
http://www.trikalablogs.gr/Grizaniotis

Υ.Γ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ,ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .