Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ενάντια στους “εργατοπατέρες” του ΚΚΕ

“ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ:
Εδώ και 4 μήνες οι απελπισμένοι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για την επιβίωση μας, αλλά και για την επιβίωση της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας του Πειραία. Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα καράβια έχουν εξαφανιστεί και η Κίνα θέλει να πάρει την Ζώνη και να την μετατρέψει σε αποθήκη της. Το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα το Δ.Σ. του συνδικάτου μετάλλου, που ελέγχεται απόλυτα από το Π.Α.Μ.Ε (Κ.Κ.Ε.), όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά, αλλά πάνω στη μεγάλη κρίση και την ανεργία έχει μετατρέψει τη Ζώνη σε ενα δικό του γκέτο καταπίεσης αδικίας και καταστροφής.

Έτσι: 1) Βάζει τους δικούς του ανθρώπους στις λίγες θέσεις δουλειάς και ρίχνει όλους εμάς τους άλλους. Αυτό το καταφέρνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφαλείας στη Ζώνη, οπότε λέει στους εργολάβους ή παίρνετε τους δικούς μας στη δουλειά ή επικαλούμαι την αυστηρή τήρηση του κανονισμού και σας κλείνω. Και αυτοί για να έχουν την ησυχία τους πέρνουν τους ανθρώπους του Δ.Σ. στη δουλειά οπότε όποιος εργάτης δεν τα έχει καλά με το Δ.Σ. έχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας.

2) Κάνει ασταμάτητες και κάθε λίγο και λιγάκι απεργίες και ανοιγοκλείνει τη Ζώνη, όχι για τα αιτήματα που μας πονάνε, αλλά για να καθυστερεί τις επισκευές και να μπλοκάρει και τα καράβια όποτε θέλει. Επίσης δεν επιτρέπει να γίνονται έργα εκσυγχρονισμού όπως δεξαμενές και γερανοί με το επιχείρημα ότι αυτά θα τα κάνουν καπιταλιστές, λες και υπάρχει τίποτα άλλο από καπιταλισμό σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα με την κρίση, ενώ υπάρχει δουλειά σε άλλα ναυπηγεία, στη Ζώνη δεν υπάρχει. Εκτός που πεινάνε οι οικογένειες μας, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εγκληματικό σχέδιο για να οδηγήσουν τη Ζώνη στο μαρασμό και στο κλείσιμο και να ξεπουληθεί τζάμπα στους συντρόφους τους, κινέζους δουλοκτήτες, αφήνοντας ανέργους πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που ζούν απο τη Ζώνη.

Θα αναρωτηθεί κανείς πώς με τέτοια που κάνει το Π.Α.Μ.Ε (Κ.Κ.Ε.) παίρνει ως τώρα την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συνδικάτου Μετάλλου. Την παίρνει με “νόμιμη” νοθεία. Δηλαδή το συνδικάτο Μετάλλου δεν ειναι αποκλειστικά της Ζώνης, αλλά κλαδικό σωματείο όλων των μεταλλεργατών της Αττικής, οπότε είναι γραμμένοι 2.000 εργάτες από τη Ζώνη και άλλες 9.000 εκτός Ζώνης, που δουλεύουν σε άλλα ναυπηγεία και εργοστάσια που έχουν τα δικά τους σωματεία και σε μικροεπιχειρήσεις άσχετες με τη Ζώνη. Έτσι το ΠΑΜΕ, επειδή έχει ισχυρό κομματικό δίκτυο, χρησιμοποιεί όσους χρειάζεται ανάμεσα στους 9.000 μια φορά στα 2 χρόνια που γίνονται οι εκλογές και τους κουβαλάει να ψηφίσουν για ΔΣ. Έτσι έχει πάντα την πλειοψηφία.

Για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και η δικτατορία που μας στερεί την αξιοπρέπεια και το ψωμί μας, κάναμε τελευταία συνελεύσεις αυτοοργάνωσης με πάνω απο 300 συναδέλφους και καλέσαμε όλους τους συναδέλφους -και αυτούς του ΠΑΜΕ- να δημιουργήσουμε Σωματείο αποκλειστικά του χώρου δουλειάς μας, δηλαδή σωματείο της Ζώνης, όπως έχουν όλοι οι εργάτες της Ελλάδας, και αν το ΠΑΜΕ πάρει την πλειοψηφία σε αυτό, ας την πάρει. Το ΠΑΜΕ όμως αρνήθηκε, οπότε αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές για ένα κανονικό Σωματείο Ζώνης. Τότε ξεκίνησαν μια εκστρατεια τρομοκρατίας ότι όποιοι υπογράφουν είναι διασπαστές και πράκτορες της εργοδοσίας και ότι αν συνεχίσουν το ΔΣ θα τους εμποδίσει να ξαναπιάσουν δουλειά στη Ζώνη.

Εμείς ασφαλώς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα ενάντια στο γκέτο του ΠΑΜΕ και στη νοθεία του και θα παλεύουμε για ένα ενιαίο Σωματείο όλων των εργατών της Ζώνης, που θα αντιστέκεται στην εργοδοσία συνολικά όπως το κάναμε σε όλη την ιστορία μας και όχι όπως κάνει το ΠΑΜΕ της Ζώνης. Αυτό κοντράρει όσους εργοδότες δεν παίζουν το παιχνίδι του και μόνο πουλάει όταν συγκρουόμαστε με όσους εργοδότες είναι τακίμια τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά και της Αθήνας να καταδικάσουν ηθικά αυτή τη συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει συνδικαλιστική δημοκρατία και όχι γκέτο στη Ζώνη, για να υπάρξει δουλειά, να έρθουν καράβια, να γίνει εκσυγχρονισμός και κυρίως να μην πουληθεί η Ζώνη στους κινέζους αποικιοκράτες. Την ώρα που έχουμε τέτοιο χρέος σαν χώρα και τέτοια ανεργία το να διώχνουμε τα πλοία, να ξεπουλιέται και να κλείνει ο τελευταίος κερδοφόρος και συναλλαγματοφόρος τομέας της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά όλο τον Πειραιά και την χώρα ολόκληρη. Γι’ αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλου του Πειραϊκού και του Ελληνικού λαού.

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh

Συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης – Κλειστό γήπεδο Ν. Ικονίου, Γ. Παπανδρέου και Τήνου (νέος δρόμος Περάματος), Τετάρτη 17 Φλεβάρη 7.00 μμ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .