Καλώς ήρθατε στην Αλεξανδρολακκοβούπολη… και στην θεσσαλονίκη τα γίδια...

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι δέκα… Είναι πολύ περισσότερες οι λακκούβες που καθημερινά ταλαιπωρούν τους οδηγούς της Αλεξανδρούπολης. Εντοπίζονται σε πολλούς μικρούς και μεγάλους δρόμους, παρουσιάζουν ποικιλία, τόσο στο βάθος, όσο και στο μήκος τους και προκαλούν τα παράπονα των οδηγών, ενώ ιδιαίτερα για μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες, κάποιες λακκούβες είναι πολύ επικίνδυνες.

Η κατάσταση, το τελευταίο διάστημα, έχει ξεφύγει. Τα παράπονα κάθε μέρα είναι και περισσότερα. Αγανακτισμένοι οδηγοί ζητούν από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει όχι απλώς σε «μπάλωμα» των λακκουβών, αλλά σε ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Λάζαρος Φουντουκίδης σημειώνει πως εντός των ημερών θα βγει ένα συνεργείο του Δήμου στους δρόμους, ρίχνοντας ψυχρή άσφαλτο σε ορισμένα σημεία, σε μία προσπάθεια για ανακούφιση της κατάστασης. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, πρόκειται για ένα ημίμετρο που δεν φέρνει πραγματικά αποτελέσματα. Η οριστική λύση, σύμφωνα με τον κ. Φουντουκίδη θα έρθει τον Μάιο, όταν δύο εργολαβίες περίπου 2 εκ. ευρώ, θα προχωρήσουν σε γενική ασφαλτόστρωση πολλών οδών στην Αλεξανδρούπολη και τους οικισμούς της.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημοτικής αρχής να αφήνει κάθε χρόνο την κατάσταση να φτάνει στο απροχώρητο, προκαλώντας παράπονα στους οδηγούς, ακόμη και φθορές στα οχήματα, ενώ είναι συχνοί και οι μικροτραυματισμοί δικυκλιστών. Η ύπαρξη ενός συνεργείου σε μόνιμη βάση που θα επεμβαίνει σε κάθε σημείο που υπάρχει πρόβλημα είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κι όχι μόνο λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.
Της Κικής Ηπειρώτου στη Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .