"Συγνώμη" από τον πρόεδρο της γερμανικής Βουλής



Συγνώμη για τα προσβλητικά δημοσιεύματα ζητά ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Norbert Lammert, σε επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του και εκφράζει την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της χώρας μας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.
"Ορισμένα προκλητικά σχόλια των γερμανικών μέσων ενημέρωσης δεν θα είχαν γραφεί, ούτε ορισμένες απαιτήσεις Γερμανών πολιτικών για αλλαγή πλεύσης δεν θα είχαν διατυπωθεί,εάν επρόκειτο για τους Γερμανούς ψηφοφόρους με το 10πλάσιο ΑΕΠ και επιβάλλονταν ανάλογα μέτρα περικοπών", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Επίσης, ασκεί κριτική στους συναδέλφους του για τις προτάσεις τους προς την Ελλάδα, καλώντας τους να αναλογιστούν τις αντιδράσεις που θα είχε προκαλέσει στη Γερμανία η εξαγγελία τέτοιας έκτασης μέτρων λιτότητας.
Τέλος, ο κ. Lammert αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας και σημειώνει: "με εντυπωσιάζει η σοβαρότητα και το θάρρος με το οποίο οι υπεύθυνοι πολιτικοί της χώρας σας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, καθώς και η σαφήνεια με την οποία οι συμπολίτες σας διαμηνύουν ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για δικά τους λάθη ή παραλείψεις".
Αναρτήθηκε από gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .