Επιχείρηση τρομοκράτησης των μπλόγκερς...


«Μόνο στα επικίνδυνη εξέλιξη που αποσκοπεί στην φίμωση του διαδικτύου μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να διατάξει έρευνα για αναρτήσεις σε διαδικτυακούς τόπους που εκτιμούν ότι επίκειται χρεοκοπία της χώρας μας»,

γράφαμε σε ανάρτησή μας την Παρασκευή.
Η αφετηρία αυτής της υπόθεσης γνωστή.
Είχε διακινηθεί μαζικά ένα μαιηλ, την περασμένη βδομάδα, με φημολογούμενο αποστολέα ένα μεγαλοστέλεχος τράπεζας. Αυτός ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι είχε πληροφορίες ότι στις 25 Μάρτη θα κηρυχτεί επίσημα πτώχευση της χώρας. Το μαιηλ αυτό δημοσίευσαν αρκετοί ιστότοποι με αποτέλεσμα η δικαστίνα που αναφέραμε διατάξει έρευνα με σκοπό να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί να γίνει εδώ είναι ότι αφού έπιασε πρεμούρα την δικαστικό υπάλληλο να βρει ποιοι ευθύνονται για διασπορά ψευδών ειδήσεων να ξεκινήσει από τον κατά τύποις πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που ισχυριζόμενος ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα δώσει αυξήσεις στους εργαζόμενους πάνω απ’ τον πληθωρισμό υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού και έγινε πρωθυπουργός. 
Μετά ας συνεχίσει με τηλεοράσεις και εφημερίδες που καθημερινά έχουν κάνει το ψέμα, επιστήμη. ...
Από κει και πέρα, βλέποντας αυτή την εξέλιξη, από δημοσίευμα του indymedia και την εμπλοκή της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, μένουμε άναυδοι.
Η υπηρεσία του Σφακιανάκη στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα σε ένα μπλογκ και ζητάει απ’ τον διαχειριστή του –που δημοσίευσε το μαιηλ που αναφέραμε- να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του για να «παρέχετε εξηγήσεις και να εξεταστείτε ανομοτί»!!!
Αυτό κι αν είναι εντελώς κουφό. Δεν μπορεί τα «τσακάλια» του Σφακιανάκη να μην γνωρίζουν ότι τα μπλογκ είναι ανώνυμα και μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει συγκεκριμένα αδικήματα –που ο πάροχος, δηλαδή η google καθορίζει πολύ αναλυτικά και σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται η δυσφήμιση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων- μπορεί η σχετική κρατική υπηρεσία να αιτηθεί να τις δοθεί η IP του χρήστη για να εντοπιστεί ο κάτοχος του μπλογκ.

Φυσικά τα παραπάνω τα γνωρίζει ο Σφακιανάκης και η υπηρεσία του. Απλώς επιχείρηση τρομοκράτησης των μπλόγκερς βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα γίνεται με εντελώς άκομψο τρόπο.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .