Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είχε ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατά τον οποίο όλα σ’ αυτή τη χώρα είναι υπέροχα. Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε μια σειρά
από επιτυχίες, από μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το ψηφιακό σχολείο μέχρι το γεγονός ότι η χώρα έχει λόγο στην περιοχή. Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.
Κι όλα αυτά τα αδύνατα, η κυβέρνηση τα έκανε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες, γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους υπουργούς για τη δουλειά που έκαναν και που δεν έχει γίνει ποτέ, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.
Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία. Υπάρχει μια χώρα που επισκέπτεται ο κ. Παπανδρέου και βλέπει πως όλα λειτουργούν ομαλά.
Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει φτώχεια, δεν υπάρχουν μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες γιατί τους νίκησε η Frontex. Οι επιχειρήσεις παίρνουν άδεια σε μια ημέρα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει, στην Κερατέα οι κάτοικοι παίζουν τάβλι με τους αστυνομικούς. Οι μαθητές κάνουν μάθημα στο ψηφιακό σχολείο, οι πολίτες πάνε στα νοσοκομεία άνετα και εξυπηρετούνται αμέσως. Το κράτος είναι φιλικό, δεν υπάρχουν εντάσεις, ούτε λαμογιές, ούτε διαφθορά.
Στο υπέροχο αυτό κράτος του Πασοκιστάν, στον άλλο γαλαξία, βλέπουν οι κάτοικοι από μακριά μια άλλη χώρα και γελάνε.
Λέγεται Ελλαδιστάν. Εκεί όπου υπάρχει κρίση, ο κόσμος πεινάει,έχει προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Εχει ανασφάλεια για το μέλλον του, για τα παιδιά του. Δεν ξέρει αν θα υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια να τα στείλει, δεν γνωρίζει αν τα νοσοκομεία θα έχουν κρεβάτια.
Οι επιχειρήσεις χρειάζονται απίστευτη γραφειοκρατία και μίζες για να λειτουργήσουν. Οι επενδυτές χρειάζονται πάνω από 2.000 υπογραφές για να κάνουν το αυτονόητο. Στη χώρα εκείνη, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακούνε τον πρωθυπουργό να τους μιλά για μια άλλη, εικονική πραγματικότητα.
“Αναδιαρθρώνουμε το κράτος” είπε ο πρωθυπουργός και τα είπε όλα. Κι όπως λέει ο πεντάχρονος γιος μου και ταιριάζει με την ημέρα:
“Αλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα”
Τώρα αντιγράφει τον ….”λαϊκιστή Σαμαρά”
Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά για ενίσχυση των συνταξιούχων, ανακοίνωση που χλευάστηκε και χαρακτηρίστηκε λαϊκισμός, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τον… μιμηθεί. Ανακοίνωσε λοιπόν κι αυτός την πρόθεσή του το επόμενο διάστημα να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ενώ μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη και ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα.
Χωρίς, φυσικά να δώσει λεπτομέρειες, αφήνοντας τα πάντα στο… φλου, υποσχέθηκε ενισχύσεις σε εκείνους που πριν μερικούς μήνες τους έκοψε μισθούς και συντάξεις.
“Είναι δύσκολη η περίοδος σου λέει, πώς θα πάμε να τσουγκρίσουμε αυγά, πιο πολύ τα κεφάλια μας θα τσουγκρίσουν. Ας ρίξουμε στον αέρα μια φούσκα να έχει να περιμένει ο κακομοίρης ο συνταξιούχος και βλέπουμε”.
Μήπως το Μνημόνιο προβλέπει κάτι τέτοιο; Οχι βέβαια, κι όπως ξέρουμε δε γίνεται τίποτε χωρίς το Μνημόνιο. Πομφόλυγες λοιπόν οι υποσχέσεις για τους συνταξιούχους, πασοκικές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Σου λένε, που θα πάει, μέχρι να κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας θα τους έχουμε πεθάνει στην πείνα τους συνταξιούχους. Μ’ αυτή τη λογική λειτουργούν.
Ιδού και τι είπε σήμερα ο πρωθυπουργός μας σύμφωνα με τα κυβερνητικά ρεπορτάζ:
Απέναντι στη λογική της φυγομαχίας και του «άστο για αργότερα» απαντούμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τον «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση. Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, ξεπερνάει την δημοσιονομική διάσταση, είναι ο Οδικός Χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση και εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για «να αλλάξουμε», όπως είπε, «την πατρίδα μια για πάντα προς το καλύτερο».
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:
- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα
- Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη
- Την ανάπτυξη
- Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος
Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.
Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός, ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως η μάχη αυτή είναι σε δύο μέτωπα, αυτό της αξιοπιστίας -την οποία κατάφερε να ξανακερδίσει η κυβέρνηση- και των μεταρρυθμίσεων.
Ήδη, τόνισε, έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τη μείωση της σπατάλης και τις θυσίες του λαού. Το 2010 πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ από χώρα της Ε.Ε., επεσήμανε και επανέλαβε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητας. Το πρόβλημα, σημείωσε, θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα.
Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις που σημειώνονται τελευταία για την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα κάθε πολίτη αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ανέφερε μεταξύ άλλων.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_1567.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .