Η Γερμανία πατά επί πτωμάτων και έχει ανάπτυξη, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και η Ελλάδα μαζί βλέπουν την ανεργία τους στα "κόκκινα" .

Γερμανία: Η μείωση της ανεργίας ενισχύει τις προβλέψεις ανάπτυξης της οικονομίας...

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο δεκαετιών (7,1%) έπεσε η ανεργία στη Γερμανία τον Απρίλιο, ξεπερνώντας μάλιστα και τις προσδοκίες που υπήρχαν.
Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 37.000, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 2,97 εκατ., το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 1992. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση αυτή έπαιξε η ισχυρή ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, καθώς γερμανικές εταιρίες προσέλαβαν 39.000 υπαλλήλους τον Μάρτιο.

Η ανάκαμψη άλλων οικονομιών της ευρωζώνης συναντά, ωστόσο, πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες.
Έτσι, στη Γαλλία, οι καταναλωτικές δαπάνες σε προϊόντα που παρήγαγε η βιομηχανία μειώθηκαν κατά 0,7% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και τα υψηλότερα επιτόκια κράτησαν στα ίδια επίπεδα ή μείωσαν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Στην Ιταλία, η παραγωγή επιδεινώθηκε τον Απρίλιο, μία ακόμη ένδειξη ότι η ανάκαμψη καθυστερεί.
Αντίθετα, στη Γερμανία το κλίμα ευφορίας επιτρέπει προβλέψεις για ανάπτυξη 2,6% το 2011 με το επιχείρημα ότι η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από τους εργαζόμενους που φοβούνται λιγότερο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=271039

 υ.γ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .