Απάντηση της Minoan Group για το Τοπλού- τι...δεν λέει η εταιρεία.

Η εταιρεία λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το 121 σελίδων σχέδιο και το πληροφορήθηκε από τα μέσα, ότι δεν ξέρει τίποτα για τις “Fast Track” επενδύσεις
Απάντηση της Minoan Group για το Τοπλού- τι...δεν λέει η εταιρεία

Τη δική της απάντηση δίνει η Minoan Group για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την επένδυση στο Τοπλού (εδώ). Η εταιρεία λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το 121 σελίδων σχέδιο και το πληροφορήθηκε από τα μέσα, ότι δεν ξέρει τίποτα για τις “Fast Track” επενδύσεις και το νόμο 3894/2010, δεν γνωρίζει κάτι για την ποινική υπόθεση που εκκρεμεί στα δικαστήρια ή δεν είναι ενημερωμένη επακριβώς για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πάντως είναι γνωστό ότι: - Η ίδια η Minoan Group είχε από τις 27/2/2011, αλλά και τον Μάρτιο ανακοινώσει ότι σπεύδει να επωφεληθεί από τον νέο νόμο Fast Track.
-Στην επίσημη ιστοσελίδα της Investin Greece και στον τομέα του τουρισμού η συγκεκριμένη επένδυση διαφημίζεται ως από τις 4 μεγάλες επενδύσεις της χώρας.
-Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τη συγκεκριμένη μορφή επένδυσης στο Κάβο Σίδερο που παραχωρήθηκε στην εταιρεία μόνο για τον σκοπό αυτό. Η υλοποίηση οποιασδήποτε νέας επένδυσης προϋποθέτει νέο διαγωνισμό και νέες εγκρίσεις σύμφωνα με τους νόμους όπου υπάγεται το Ίδρυμα στο οποίο ανήκει η έκταση. Μετά την ακύρωση της πρότασης η εταιρεία προφανώς δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα στην έκταση.
-Εκκρεμεί το Ποινικό Δικαστήριο (ήταν να γίνει χθες) για το ιδιοκτησιακό και το πώς πέρασε η έκταση από το Δημόσιο στο Μοναστήρι.
Επίσης η Minoan Group δεν αναφέρει τίποτα. Οπως για το αν είχε επαγγελματική σχέση με το νομικό γραφείο του σημερινού υπουργού ή με μέλος του Δ.Σ. της Invest in Greece. Δεν αναφέρει επίσης εάν έχει προηγούμενη κατασκευα- στική ή άλλη εμπειρία σε ανάλογα έργα. Η απάντηση της εταιρείας
Στην απάντησή της η Minoan Group αναφέρει:
Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα τα οποία συνδέουν την εταιρεία μας με «σκάνδαλο» και κάνουν λόγο για «επενδύσεις στον αέρα» που δήθεν «προωθούνται πονηρά» ενώ κρίθηκαν «αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας». Τα δημοσιεύματα αυτά είναι βλαπτικά για την εικόνα της εταιρείας μας και παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους με αναληθείς πληροφορίες, χωρίς προηγούμενη δημοσιογραφική έρευνα, κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αναφερόμαστε ειδικότερα στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΠΑΤΡΙΣ, φύλλα της 13.04.2011 και 14.04.2011, προς τις οποίες αποστείλαμε και σχετική επιστολή.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα εξής:

1) Η εταιρεία μας είναι Αγγλική εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ, που ανήκει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, λειτουργεί υπό την επίβλεψή του και υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του, που εγγυώνται διαφάνεια και νομιμότητα.
2) Η θυγατρική μας εταιρεία Loyalward Ltd. σχεδίασε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση ξένων κεφαλαίων που προγραμματιζόταν στην Ελλάδα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αυτό ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους αναγόμενους στο χωροταξικό σχεδιασμό που ίσχυε κατά την περίοδο εκείνη (Φεβρουάριος 2007). Με άλλα λόγια, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά στην προτεινόμενη μορφή επένδυσης σε δεδομένη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή της ΒΑ Κρήτης.
3) Σε απόλυτη συμβατότητα με το νόμο, τις υφιστάμενες χωροταξικές κατευθύνσεις και υπό το φως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Εταιρεία μας έχει δεχθεί πλήθος προτάσεων, εγγράφων και μη, για τη μορφή που μπορεί να έχει η επένδυση, την οποία έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση υπαγωγής συγκεκριμένου έργου στις διατάξεις του Ν. 3894/2010 για τις στρατηγικές επενδύσεις. Είναι απορίας άξιον πώς πληροφορούμαστε από τις εφημερίδες τη μορφή αλλά και το όνομα του νέου έργου!!!
Διευκρινίζουμε και πάλι: κάθε δημοσίευμα που αναφέρει ή υπονοεί ότι «προωθείται σχέδιο για το οποίο η ελληνική δικαιοσύνη έχει εκφραστεί αρνητικά» είναι αναληθές και δημοσιεύεται με μόνο στόχο να μας προξενήσει σημαντική ζημία. Κάθε δημοσίευμα που αναφέρει στοιχεία συγκεκριμένου έργου και συγκεκριμένης μελέτης δεν βασίζεται σε έγγραφα ή μελέτες δικές μας ή επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας μας.
4) Τέλος, όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό ζήτημα της έκτασης της Μονής Τοπλού, τονίζουμε ότι η επιχειρηματική μας απόφαση για την υλοποίηση διεθνούς τουριστικής επενδύσεως στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή που ανήκε στη Μονή Τοπλού, βασίστηκε σε ιδιοκτησία με τίτλους κτήσεως μεταγεγραμμένους ήδη από το έτος 1927. Βασίζεται επίσης σε αμετάκλητες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, τις οποίες η εταιρεία μας σέβεται ως αξιόπιστες, ισχυρές και αδιαμφισβήτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .