Οι αυτοκτονίες στην Κρήτη την τελευταία διετία προσεγγίζουν τις 40.Σε όλη την Ελλάδα πόσες;;;


Αυτοκτονία 52χρονου λόγω χρεών στα Ανώγεια

Αυτοκτονία 52χρονου λόγω χρεών στα Ανώγεια

Τα ανυπέρβλητα οικονομικά χρέη έγιναν... θηλιά για έναν ακόμα Κρητικό, ο οποίος χθες το πρωί εντοπίστηκε απαγχονισμένος σε υπόστεγο της επιχείρησής του, στην περιοχή των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Πρόκειται για 52χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος ανήκε σε μία από τις γνωστότερες οικογένειες των Ανωγείων. Ο άτυχος άνδρας
ασχολούνταν με τις αλουμινοκατασκευές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η δουλειά δεν πήγαινε καλά και σε συνδυασμό με κάποια οικονομικά ανοίγματα που είχε κάνει, τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Τον 52χρονο βρήκε νεκρό ένας εκ των αδελφών του. Ο τρίτος αδελφός εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία της Κρήτης λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά.
Ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα, ωστόσο όλοι γνώριζαν τον «Γολγοθά» που διένυε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο 52χρονος υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας με οικονομική άνεση. Οι αυτοκτονίες στην Κρήτη την τελευταία διετία προσεγγίζουν τις 40. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των κλήσεων σε γραμμές βοήθειας. Υπάρχουν μέρες που οι γραμμές στήριξης δέχονται έως και πέντε κλήσεις από ανθρώπους οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά την αυτοκτονία λόγω της απόγνωσής τους.
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .