ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΓια πρώτη φορά δίνονται στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες εφοριακών που τα έπαιρναν ..-ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
-ΕΙΧΑΝ «ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ» ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ


είπε χθες ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος:
"Νέο σοβαρό κρούσμα διαφθοράς δημοσίων λειτουργών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών που παραπαίει μέσα στις εσωτερικές του αμαρτίες, αποτελεί η σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τους τρεις είναι μέλη του σκληρού κομματο- τσατσο-ΠΑΣΟΚ και είχαν προσληφθεί στο υπουργείο του υποτακτικού- τσάρου του ΔΝΤ, πριν από έναν μήνα. "


Εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών κατηγορουμένων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ εκδόθηκε.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μ., Γιώργο Τσικνάκη του Ευ. και Δημήτριο Μαλιάγκα  του Ν., οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία.


Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους προκειμένου να αποκαλυφθεί η τέλεση εκ μέρους τους παρομοίων πράξεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, οι «Ράμπο» του νέου επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε βουλκανιζατέρ του κέντρου της Αθήνας με 1000 ευρώ στην παλάμη. Όπως έγινε γνωστό οι υπάλληλοι-πάντα κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας-ζητούσαν πιεστικά και εκβιαστικά από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης τα χρήματα για να «καταπιούν» φορολογικές παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο που είχαν πραγματοποιήσει. Η ιδιοκτήτρια όμως φάνηκε πιο αδιάφθορη από τους «αδιάφθορους», έγνεψε καταφατικά στο χρηματικό αίτημα της παθητικής δωροδοκίας, ειδοποίησε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι. Κατά πληροφορίες πρόκειται για μια παλιά «καραβάνα» του ΣΔΟΕ που έχει μακρά εμπειρία στους τελωνειακούς ελέγχους και για δύο νέα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών που έμειναν άγαλμα όταν τους φόρεσαν τα «βραχιόλια» οι αστυνομικοί.


Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου υπαλλήλου (48χρονου) βρέθηκε ένα (1) πιστόλι των 7,65 mm , με γεμιστήρα έξι (6) φυσιγγίων, ένα (1) φυσίγγιο των «38 SPL CBC », καθώς και το χρηματικό ποσό των (9.160) Ευρώ, ενώ στην οικία του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (85.570) Ευρώ και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πολυτελούς κατασκευής ( AUDI Q 5). Όλα τα παραπάνω είδη κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ίδιοι υπάλληλοι, προ δεκαημέρου περίπου είχαν επισκεφτεί και πάλι τη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου με την ίδια μεθοδολογία απαίτησαν και έλαβαν εκβιαστικά χρήματα, προκειμένου να επιβάλουν το μικρότερο προβλεπόμενο πρόστιμο.(Λέγεται ότι στη τσέπη του ενός υπήρχαν 11.00 ευρώ που είχε πάρει ως «λάδι»)

Το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι τρεις δημόσιοι λειτουργοί θα λογοδοτήσουν αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος(σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ν 3943-31-3-2011)που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη ανεξαρτήτως του ποσού της συναλλαγής. Και βέβαια διακηρύττει μηδενική ανοχή. Όσα μας αναμασάει δύο χρόνια τώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Και εις ανώτερα!

H ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβε σήμερα τρεις υπάλληλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν.


Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου (3943/31-3-2011) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τις πράξεις αυτές προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής (έστω κι αν πρόκειται για ένα ευρώ), ειδικά για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Ήδη, λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και ακολουθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, επιβάλλοντας την ανάλογη τιμωρία, και ότι θα είναι αμείλικτη σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς εντός των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

(Με στοιχεία από olympia.gr, newpost.gr, mnec.gr και astynomia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .