ΤΡΕΧΑ....ΓΥΡΕΥΕ.

Ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτει: “Ασύστολη Παραπληροφόρηση Ελλήνων…”

“Ασύστολη Παραπληροφόρηση Ελλήνων…” ή αλλιώς Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σήμερα έγινα μάρτυρας μιας μνημειώδους λογοκρισίας που αν δεν το διαπίστωνα ο ίδιος με τα μάτια μου, δεν θα το πίστευα. Δημοσιογραφώ εδώ και 10 χρόνια σε διάφορα έντυπα κι ηλεκτρονικά Μέσα κι ευτυχώς κανείς ποτέ δεν μου απαγόρεψε να δημοσιεύσω κάτι, από την στιγμή που αυτό αποτελεί είδηση.
Τυγχάνει να είμαι απόφοιτος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ ΑΠΘ –ένα «προνόμιο» που δεν το έχουν αρκετοί «συνάδελφοι»- και γνωρίζω πολύ καλά ότι ο δημοσιογράφος –αν θέλει να λέγεται δημοσιογράφος κι όχι ένα λαμόγιο που χαρτζιλικώνεται- πρέπει να διασταυρώνει την είδηση και να δίνει βήμα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ανεξαιρέτως, σε όλες τις πλευρές, τηρώντας έτσι τους κανόνες της ελευθερίας λόγου και της πολυφωνίας. Σήμερα το μεσημέρι έλαβα ένα Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής ότι το πολιτικό κόμμα θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς αυτός ισχυρίστηκε πως πίσω από τις επιθέσεις σε βουλευτές κρύβεται ένα μείγμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Το Δελτίο Τύπου ήταν επίσημο και συνοδευόταν από τα στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Κ. Καρχιμάκη το να πιστεύει κανείς ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής οργανώνονται από κοινού για επίθεση εναντίον πολιτικών, είναι τόσο αφελές όσο τα να υποστηρίζει κάποιος ότι Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί διοργανώνουν κάθε βράδυ φεστιβάλ εργόχειρου στο «δωματιάκι»!
Η είδηση (γιατί πρόκειται για πραγματική κι ενδιαφέρουσα είδηση, όταν ένας πολιτικός φορέας καταγγέλλει ένα κυβερνητικό βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση) δημοσιεύτηκε ως το απόγευμα από αρκετά site και blogs, ανάμεσα τους το news247, parapolitika.gr, iefimerida, newstoday, inews, voria.gr, dealnews και άλλα.
Συνειδητοποίησα, καθώς λόγω της εργασίας μου παρακολουθώ την ροή ειδήσεων του ΑΠΕ, ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν δημοσίευσε το σχετικό Δελτίο Τύπου, παρόλο που το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής έστειλε την σχετική ενημέρωση επανειλημμένα και είχε «βουίξει» το Διαδίκτυο με αυτό. Για να τεστάρω τους «συναδέλφους» από το ΑΠΕ προώθησα στα σχετικά mail επικοινωνίας κι εγώ επωνύμως από το email μου το σχετικό Δελτίο Τύπου.
Αποτέλεσμα; Μούγγα! Παρόλο που κάθε ανακοίνωση από μικρό ή μεγάλο κόμμα, φορέα ή εταιρεία, σύλλογο κ.ά. δημοσιεύεται αμέσως στην ροή του ΑΠΕ και από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του δημοσιογράφου να αξιολογήσει τι θα αναρτήσει και θα γράψει, το Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής έμεινε άφαντο. Αν έστελναν Δελτίο Τύπου οι Οικολόγοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή οποιοδήποτε κομματίδιο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα έμπαινε αμέσως και μπαίνει, ενώ ο εξωκοινοβουλευτικός εθνικισμός απαγορεύεται να ομιλεί! Αυτή είναι η πολυφωνία σας και ελευθερία έκφρασης λόγου;
Έχει γίνει στέρηση έκφρασης πολιτικών θέσεων στην Χρυσή Αυγή και δεν το ξέρω ή απλώς λειτουργεί μια ομερτά, μια συνομωσία της σιωπής από τα ΜΜΕ, επειδή οι Χρυσαυγίτες είναι «ακροδεξιοί»; Και ποιος αποφασίζει σε ένα δημόσιο μέσο και σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η ενημέρωση τι λέγεται και τι όχι; Τι απίστευτη λογοκρισία είναι αυτή; Αν δηλαδή η Χρυσή Αυγή μπει στην Βουλή στις επόμενες εκλογές, πως θα αναφέρεστε σε αυτήν; Το τάδε κόμμα, το δείνα κόμμα και οι «ακατονόμαστοι»;
Η λογοκρισία είναι ντροπή και τέτοια ενημέρωση που παρέχετε κύριοι να την… βράσω! Προτιμώ τα ελεύθερα κι ακηδεμόνευτα blogs που δρουν μακριά από χαρτζιλίκια, γιατί μόνο μέσα από αυτά λαμβάνει κάποιος πραγματική ενημέρωση. Για την ιστορία, θα ήθελα κάποια επίσημη απάντηση, αν υπάρχει κάποιος με σθένος και επαγγελματικό κύρος να μου την δώσει…

Θ. ΖΟΥΜΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .