ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ....ΕΦΟΡΙΑ???

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και το κίνημα των διοδίων, ένα άλλο κίνημα, αυτό του «Δεν πληρώνω την Εφορία», έχει ήδη κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στο προσκήνιο. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι ...
χιλιάδες νοικοκυριά έχουν σταματήσει να πληρώνουν, εξαιτίας της έλλειψης μετρητών, τον φόρο εισοδήματος του 2010, τις δόσεις της περαίωσης του προηγούμενου έτους, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στενοί συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ομολογούν πλέον σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους ότι «έχουμε υπολογίσει από τώρα ότι τους επόμενους μήνες εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος των φορολογουμένων (απολύσεις, μειώσεις μισθών) δεν θα πληρωθούν οι έκτακτες εισφορές (εισοδήματος και Ι.Χ.) που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια απόκλιση της τάξης των 3,5-4 δισ. ευρώ από τα μέτρα συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα». Ο ίδιος στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών έλεγε  ότι «στις Εφορίες πλέον η παρουσία των φορολογουμένων που χρωστάνε αραιώνει μέρα με την ημέρα. Την Παρασκευή μας έλεγαν περίπτωση ανέργου που οφείλει 3.000 ευρώ, δεν έχει πληρώσει καμία δόση ήδη από πέρυσι και εφέτος θα πρέπει να πληρώσει έκτακτη εισφορά άλλα 1.000 ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός είναι απελπισμένος και δεν είναι ο μοναδικός.

Ομως του έστειλαν ειδοποιητήριο για να πληρώσει». Στην κυβέρνηση καυτηριάζουν ακόμα και τη λευκή απεργία των εφοριακών, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή από την ημέρα που τους μείωσαν τους μισθούς, έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Στο οικονομικό επιτελείο ομολογούν ανοιχτά ότι «δεν κάνουν έλεγχους και αποτρέπουν ακόμα και τους επιχειρηματίες με υψηλό τζίρο που θέλουν να ‘‘κλείσουν’’ προηγούμενες χρήσεις να το πράξουν».

ΠΗΓΗ    protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .