ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ....Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η χρήση του διθέσιου Transition!!!

-
Οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες μεταφορών και συγκοινωνιών έδωσαν το πράσινο φως για την κυκλοφορία του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου. Το Transition μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Τζέημς Μποντ.
Πρόκειται για ένα διθέσιο όχημα που διαθέτει τέσσερις τροχούς, αναδιπλούμενα φτερά και ουρά. Έτσι μπορεί να κινείται στον δρόμο ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο και όταν το επιθυμεί ο κάτοχος του μπορεί να τον μεταφέρει οπουδήποτε και από αέρος.
-
Πιλότος σε 20 ώρες
Η κατασκευάστρια εταιρία Terrafugia αναφέρει ότι η εκμάθηση χειρισμού του Transition είναι εξαιρετικά απλή. Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρίας υποστηρίζουν
ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες εκπαίδευσης για να μπορέσει κάποιος να οδηγήσει και κυρίως να πιλοτάρει το όχημα.
Όταν κάποιος κινείται στον δρόμο με το Transition το μόνο που έχει να κάνει για να το μετατρέψει σε αεροσκάφος είναι να πατήσει ένα κουμπί. Μέσα σε διάστημα 15 δευτερολέπτων τα φτερά, η ουρά του και τα υπόλοιπα πτητικά συστήματα του οχήματος θα έχουν τεθεί σε λειτουργία.

«Τσουχτερή» πτήση

Στον δρόμο το όχημα μπορεί να κινείται με μεγίστη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία καυσίμων για περίπου 1400 χλμ. Ως αεροσκάφος το Transition μπορεί να πιάνει ταχύτητες 200 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του είναι περίπου 900 χλμ.
Η τιμή του Transition είναι αρκετά υψηλή αφού κοστίζει 250 χιλιάδες δολάρια αλλά εκτιμάται ότι ο ανταγωνισμός που θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον σε αυτή τη νέα βιομηχανία οχημάτων θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των τιμών. Μάλιστα παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα κάνουν ολοένα και πιο συχνά την εμφάνισή τους στους δρόμους και τους αιθέρες και σε πέντε χρόνια από σήμερα θα χρησιμοποιούνται μαζικά σε πολλές χώρες.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .