Δολοφονούν την Αθήνα. Θερίζει το AIDS και η εγκληματικότητα.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τη μετάδοση του AIDS στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας . Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφει πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Από τις 9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΜΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτώριας, όπου κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.Όπως δηλώνει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Λιάπης, γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ένας από τους ειδικούς που εργάζονται στον εν λόγω πρόγραμμα «τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε».
Όπως επισημαίνει, η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών. Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».
Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες. «Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», λέει ο Β.Λιάπης.
Σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο γεμάτο σύριγγες, πεταμένα κλοπιμαία ακόμη και ναρκωτικά έχει μετατραπεί ο περίβολος του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.
Ακριβώς απέναντι από το Eθνικό Θέατρο και λίγα μόλις μέτρα από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας ο σιδερένιος φράχτης των δύο μέτρων που τοποθετήθηκε γύρω από την εκκλησία, μετά τον σεισμό του 1999, δεν έχει σταθεί ικανός να κρατήσει μακριά τα κλεφτρόνια της περιοχής, τους τοξικομανείς αλλά και τις συμμορίες των αλλοδαπών κυρίως αλγερινών και σομαλών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο και έχουν μετατρέψει τον χώρο σε εστία μόλυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .