Οι παρακολουθήσεις των Αμερικανών!!!

Προκάλεσαν σοκ, αλλά και μεγάλη ανησυχία οι αποκαλύψεις της αθηναϊκής «Καθημερινής» και του περιοδικού «Επίκαιρα» ότι η έρευνα του εισαγγελέα εφετών δείχνει με στοιχεία πως η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας φέρει την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και Ελλήνων πολιτών, το 2004-2005.


Οι παρακολουθήσεις γίνονταν μέσω
του δικτύου της εταιρείας Vodafone, η οποία όφειλε να προστατεύσει τον κ. Καραμανλή και δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα ξένες χώρες -στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ΗΠΑ- να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ακόμα και προσωπικά θέματα του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού.


Η παρακολούθηση του κ. Καραμανλή και των υπολοίπων πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί συνέχισαν τουλάχιστον μέχρι το 2005 να συνεργάζονται με κακοποιά, θα έλεγα, στοιχεία εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, οι πολιτικοί της οποίας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου νομίζοντας πως στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας κατοικοεδρεύουν σύμμαχοι και φίλοι της χώρας. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν εναντίον του Κώστα Καραμανλή, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι και το 2008 τουλάχιστον, όταν ο τότε πρόεδρος Μπους, άκρως εκνευρισμένος από το βέτο του πρώην πρωθυπουργού για τα Σκόπια, απειλούσε θεούς και δαίμονες. ‘Η τουλάχιστον αυτό φρόντισε να δημοσιοποιηθεί ο αποκαλούμενος και ποντικός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντάνιελ Φριντ, αυτός ο ίδιος που έλεγε πως οι ΗΠΑ χάρισαν την Κύπρο (στην Τουρκία) «κατασκευάζοντας» με τους Βρετανούς και την Άγκυρα το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν...


Στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή, ιδιαίτερα από το καλοκαίρι του 2007 και μετά, κυκλοφόρησαν πολλές φήμες για την αντιπαλότητα της Ουάσινγκτον με την Αθήνα, μόνο που η απαίσια έχθρα ξεκινούσε από την Αμερική εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι μυστικό στον διπλωματικό και δημοσιογραφικό κόσμο της αμερικανικής πρωτεύουσας πως ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι έπνεε τα μένεα εναντίον του Καραμανλή και του Πέτρου Μολυβιάτη, επειδή θεώρησε πως δεν πίεσαν αρκετά τον Τάσσο Παπαδόπουλο στο Μπούργκενστοκ. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός εμμέσως στήριξε το «ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο του σκληρού που απαιτούσε η Ουάσιγκτον. Και ήταν ρόλος βρώμικος. Ο Καραμανλής πλήρωσε αυτή την ψύχωση του Τσέινι με την αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων. Ήταν ακόμα μία απαράδεκτη πράξη των Αμερικανών.


Η υπόθεση της ενέργειας και η συνεργασία με τη Ρωσία του Πούτιν ήταν ένα άλλο σημείο τριβής. Οι Αμερικανοί αφηνίασαν και ο επικεφαλής της ομάδας που ασχολείτο με το θέμα, ειρωνεύθηκε τον αρμόδιο υπουργό λέγοντας ότι «το πετρέλαιο δεν είναι φέτα», που έγινε σλόγκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας θα μπορούσα μετά βεβαιότητας να καταθέσω πως τότε οι Αμερικανοί δεν θα έκρυβαν την αγαλλίασή τους εάν έφευγε ο Καραμανλής από την εξουσία. Η ταυτοποίηση των τηλεφώνων που χρησιμοποιήθηκαν για τις υποκλοπές με την αμερικανική πρεσβεία, πρέπει να φτάσει μέχρι το δικαστήριο και οι ένοχοι να αντιμετωπίσουν την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι φθηνή δικαιολογία ότι αυτοί που ευθύνονται, καλύπτονται από διπλωματική ασυλία. Ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι διπλωμάτες της εποχής εκείνης επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα και σε κάθε επίσκεψη αποκομίζουν έσοδα. Ο εισαγγελέας γνωρίζει πού να τους βρει...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι:
Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας σκέφτεται αναβολή των γεωτρήσεων, που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα. Με την κυρία Πραξούλα αρμόδιο υπουργό για την ενέργεια, τι να περιμένει κανείς... Βέβαια, εάν το πράξει, δεν θα μπορεί πλέον να σταθεί με τίποτα στην Κύπρο. Με αφορμή το θέμα της ενέργειας η Τουρκία πιθανότατα θα επιχειρήσει κρίση, αλλά είναι και η μοναδική φορά που η Κύπρος δεν είναι μόνη. Εκτός της Ελλάδας, και άλλες χώρες θα σπεύσουν να βοηθήσουν και ο κ. Χριστόφιας το γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν, αφού ο ίδιος πέτυχε τις συμφωνίες...


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Στο Λονγκ Αϊλαντ θα «τρέχουν» ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κατοχικός ηγέτης, αφού ο άβουλος Μπαν Κι Μουν, με δικαιολογία την ανακαίνιση των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε να διεξαχθεί η τριμερής συνάντηση του Οκτωβρίου στη θερινή κατοικία που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Στο ίδιο μέρος είχε επιχειρήσει να εγκλωβίσει τον κ. Βασιλείου και ο τότε Γ.Γ. Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, αλλά ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» τίναξε στον αέρα τα σχέδια του ΟΗΕ. Η σύναξη του Οκτωβρίου κρύβει παγίδες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω των πολλών προβλημάτων που έχει, «δεν είναι στα καλύτερά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .