Wikileaks!!!!Δημοσιογράφοι στην... υπηρεσία της αμερικανικής πρεσβείας


WIKILEAKS_ATHENSΦωτιά στα δημοσιογραφικά δρώμενα από τα τηλεγραφήματα των αμερικανών, όπως αυτά δημοσιεύονται στα Wikileaks. Δημοσιογράφοι στην... υπηρεσία των αμερικανικών συμφερόντων.
Όλως παραδόξως (!)... ο ΣΚΑΪ και η "Καθημερινή" που διαφήμιζαν ότι είχαν πάρει πακέτο τα τηλεγραφήματα του Wikileaks, σε ότι είχαν να κάνουν με την Ελλάδα, ξαφνικά "ξέχασαν" να δημοσιεύσουν ότι οι αμερικανοί τους θεωρούσαν πιστούς... φίλους! Το ίδιο βέβαια και το MEGA.
Και μες στα περιοδικά που... παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανών συναντήσαμε και το LIFO!!! Ποιο site προωθεί, τα αμερικανικά συμφέροντα; Δείτε όλα τα αυθεντικά απόρρητα τηλεγραφήματα των wikileaks...

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον που διέρρευσαν μέσω του wikileaks, και στα οποία γίνεται αναφορά για την ελληνική δημοσιογραφία, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ και τη free press εφημερίδα "Lifo".

Οι δημοσιογράφοι που "τα παίρνουν"
wikileaks1
Στο πρώτο, με ημερομηνία Ιουνίου 2006 και τίτλο "Πως να διαβάσετε τον Ελληνικό τύπο: ένας οδηγός για τους αμύητους» αναφέρεται πως τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την κερδοφορία τους αλλά πρωτίστως για την άσκηση πολιτικής και οικονομικής πίεσης, ενώ υπάρχουν έλληνες δημοσιογράφοι που διατηρούν θέση σε πολιτικά γραφεία Τύπου, τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν δημοσιογραφικά, λαμβάνοντας από αυτά δώρα και χρήματα.
Ως παράδειγμα, αναφέρεται ο χρηματισμός δημοσιογράφων από την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων το 2004.
Επίσης ο συντάκτης του τηλεγραφήματος αναφέρει ότι είναι πολύ σπάνιο το μέσο ενημέρωσης να ασκεί κριτική στον ιδιοκτήτη του και μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφο του MEGA, που φέρεται να ισχυρίστηκε στην πρεσβεία, ότι το κανάλι της έχει ασκήσει μόνο μια φορά κριτική στον ιδιοκτήτη της.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται και η "καλή προάσπιση των αμερικανικών συμφερόντων" που γινόταν από την "Athens News", ο οποία όπως αναφερεται χαρακτηριστικά ήταν μέσο της "αυτοκρατορίας Λαμπράκη"!
Και η Lifo στην υπηρεσία της... πρεσβείας
wikileaks2
Το δεύτερο τηλεγράφημα έχει τίτλο «Το φαινόμενο των free press: The village voice». Γίνεται αναφορά στα free press έντυπα, εξηγώντας τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί η πρεσβεία, για να παρέμβει όχι μόνο σε αυτά, αλλά και σε σχολές δημοσιογραφίας, έτσι ώστε η νέα γενιά δημοσιογράφων να μην είναι τόσο αρνητικά διακείμενη στην Αμερική και την πολιτική της.
Γίνεται επίσης αναφορά στη Lifo και μια συνέντευξη του Don Forst για συνέδριο, που η πρεσβεία διοργάνωσε στην Αθήνα στις 25-26 Ιουλίου μαζί με το mosaiko.gr
Ο Παπαχελάς και οι... φίλοι του ΣΚΑΪ
wikileaks3
Το τελευταίο τηλεγράφημα αναφέρεται στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά «Οι νέοι φάκελοι». Ο συντάκτης του σημειώματος χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον δημοσιογράφο. Γίνεται αναφορά σε εκπομπή του κ. Παπαχελά με θέμα την κρίση της Γεωργίας-Ρωσίας.
Το τηλεγράφημα αναφέρει πως έγινε μια «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων», ενώ ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε την πρεσβεία, ακόμη και για λεπτομέρειες του μοντάζ – όπως το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων κόβονταν και ποια θα έμεναν.
Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που καλύπτει εκδηλώσεις που διοργανώνει η πρεσβεία.
Το τελευταίο τηλεγράφημα έχει συνταχθεί από τον πρώην Αμερικανό Πρέσβη, Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Ναι είναι αυτός που όταν έφυγε από τη θέση του πρέσβη, ανέλαβε διευθυντικό πόστο στην Proton Bank του Λαυρεντιάδη, ο οποίος είναι και μέτοχος στον ΣΚΑΪ!!!! Είδατε πώς... δένουν σιγά - σιγά τα κομμάτια του παζλ!
Όλα τα τηλεγραφήματα, πάντως, αφορούν την περίοδο 2004 - 2006.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2011 από directNEWS.gr πηγή:planet-greece.blogspot.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .