7 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΥΚΡΑΝΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!



Επτά χρόνια πίσω από ένα κελί… Αυτή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Ουκρανίας για την πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κρίθηκε ένοχη για υπέρβαση εξουσίας, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.
Η δίκη αφορούσε μια υπόθεση του 2009, όταν η Γιούλια Τιμοσένκο ως πρωθυπουργός της Ουκρανίας είχε χειριστεί τη συμφωνία με τη Ρωσία, για την παροχή φυσικού αερίου...
Ο εισαγγελέας κατηγόρησε την άλλοτε προνομιακή σύμμαχο της Δύσης αλλά και του Βίκτορ Γιούσενκο στην «πορτοκαλί επανάσταση», ότι προχώρησε παράνομα, και χωρίς να έχει εξασφαλίσει εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση, στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο.
Η ίδια η Γιούλια Τιμοσένκο αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες, και εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένη δίκη, και προειλημμένη απόφαση για την καταδίκη της.
Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολλοί υποστηρικτές της άλλοτε «ισχυρής κυρίας» της Ουκρανίας, που με τη σειρά τους διαδήλωσαν κατά του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και αποδοκίμασαν την απόφαση της δικαστικής έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .