ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.


Απλές λύσεις
για άμεση έξοδο από την κρίση.

Μέσα σε λίγες ημέρες
μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.

Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες
και να δουν τι συμβαίνει.
  
Στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της η Ελλάδα έχει γεμίσει άπειρες σελίδες με τις περιπέτειές της. Μεγάλες, ένδοξες και περίεργες περιπέτειες, οι οποίες ήταν τόσο εντυπωσιακές, που έγιναν ανάγνωσμα όχι μόνον για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους λαούς του κόσμου. Θα υπέθετε κάποιος ότι σε αυτήν τη μακραίωνη πορεία η Ελλάδα θα τα είχε "δει" και θα τα είχε αντιμετωπίσει όλα. Θα έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε, λόγω ιστορικής εμπειρίας, να επιβιώσουμε ως λαός στον αυτόματο "πιλότο". Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με ένα απλό "λυσάρι" έτοιμων λύσεων. Λογικό είναι αυτό. Η Ελλάδα έχει "δει" έξω από την "πόρτα" της τους πάντες. Έχει "δει" τις πιο ακραίες συμπεριφορές απέναντί της.
…Έχει "δει" τους πιο βάρβαρους και αιμοδιψείς ιμπεριαλιστές να της επιτίθενται με άπειρο μίσος και άπειρη δίψα για το "αίμα" και τη "σάρκα" της …Έχει "δει" τους πιο χαρισματικούς ιμπεριαλιστές της ανθρώπινης ιστορίας να της "επιτίθενται" με "αγάπη" και "θαυμασμό", έχοντας ως στόχο να την "καταπιούν", προκειμένου να "απογειώσουν" τις αυτοκρατορίες τους. Μικροί ή μεγάλοι, διάσημοι ή άσημοι, έμπειροι ή άπειροι του ιμπεριαλισμού, οι πάντες τής έχουν επιτεθεί και από τους πάντες έχει γλιτώσει — αν αναλογιστεί κάποιος τη σημερινή της ελευθερία.
Όμως, αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι πρωτοφανές. Όπως αποδεικνύεται τελικά, δεν τα είχαμε "δει" όλα …Είχαμε "δει" πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Η γενναία και διάσημη Ελλάδα των τριών και πλέον χιλιάδων χρόνων ιστορίας δεν είχε "δει" ολόκληρη τη "γκάμα" των εχθρών της. Σήμερα —και για πρώτη φορά στην ιστορία της— έχει πέσει θύμα επίθεσης κοινών γύφτων.
Η δύναμη εκείνη, η οποία έστησε "Θερμοπύλες", για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον ανθρώπινο πολιτισμό, έπεσε θύμα μιας επίθεσης κοινών ιδιωτών, οι οποίοι συνθέτουν συμμορία με την αστυνομική σημασία της έννοιας. Κινδυνεύει να κατακτηθεί, χωρίς να έχει απέναντί της έναν εχθρό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου η ίδια να μπορεί ν' ανασυντάξει τις εσωτερικές της δυνάμεις και να αμυνθεί.
…Κινδυνεύει να μπει όχι κάτω από την καλογυαλισμένη "μπότα" ενός σκληρού στρατοκράτη, αλλά κάτω από την τσαλαπατημένη γόβα ενός θηλυκού ζωντόβολου, όπως η Μέρκελ …Κινδυνεύει να μπει όχι κάτω από τις ρόδες του "άρματος" κάποιου διαβόητου στρατηλάτη, αλλά κάτω από τις ρόδες του καροτσιού ενός σακάτη λογιστή, όπως ο Σόιμπλε. Η διάσημη δύναμη, που έδωσε στον πλανήτη μερικά από τα μεγαλύτερα πνευματικά έργα της ανθρωπότητας, κινδυνεύει με διεθνή διασυρμό από τον συνεχή "βομβαρδισμό" φυλλάδων τύπου Bild, οι οποίες μετά τη χρήση τους καταλήγουν στις τουαλέτες …Κινδυνεύει να χάσει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην πρόσφατη ιστορία της, χωρίς να έχει δώσει ούτε μία μάχη.
Η Ελλάδα στην κυριολεξία μοιάζει με έναν διάσημο αριστοκράτη, του οποίου η αφελής εμπιστοσύνη σε προδότες ιπποκόμους τον οδήγησε στα καταγώγια …Στα καταγώγια του υποκόσμου …Στα καταγώγια, όπου οι πονηροί "μεθούν" τους άβγαλτους και τους λεηλατούν …Στα κακόφημα καταγώγια, όπου κανένας δεν γνωρίζει τι απ' όλα όσα βλέπει είναι πραγματικά αληθινό και τι είναι ψεύτικο …Εκεί όπου "συναντώνται" αυτοί, οι οποίοι στη φυσιολογική ζωή δεν "συναντώνται" ποτέ …Εκεί όπου οι γενναίοι συναντάνε τα θρασίμια …Εκεί όπου οι οπλισμένοι ήρωες συναντάνε κοινούς μαχαιροβγάλτες …Εκεί όπου οι θύτες είναι αυτοί που κλαίνε, πολύ πριν κλάψουν τα θύματά τους …Εκεί όπου αρκεί σε κάποιον πονηρό να σε πιάσει από το "μανίκι" και να "κλαίει" και να οδύρεται, επειδή δήθεν βίασες το παιδί του ή τη γυναίκα του. Να "κλαίει" όλο και πιο δυνατά, αν σε αντιληφθεί ότι δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις προκειμένου να τον "ξεφορτωθείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .