Αποδυναμώνουν τις ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ και το έγκλημα βγαίνει εκτός ελέγχου

Αν έκανε κάτι έξυπνο το ΠΑΣΟΚ της Νέας Τάξης και της πολυπολιτισμικότητας, αυτό ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ, που απαρτίζεται κυρίως από ειδικούς φρουρούς. Η αποτελεσματικότητά της, είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η παρουσία της στο δρόμο, έχει ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ενώ απέτρεψε πλέον και τις ένοπλες ληστείες τραπεζών. Όμως, μια ξαφνική... αναζωπύρωση της εγκληματικότητας και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένες ώρες, αποκάλυψε κάποια προβλήματα, που συνδέονται με τη σταδιακή εγκατάλειψη της υπηρεσίας, κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό και με την κατά πολύ αρχαιότερη και φυσικά πολύ μάχιμη, ομάδα «Ζ».

Η θρυλική ομάδα «Ζ»
Η τελευταία, έχει απομείνει με μόλις 120 στελέχη, εκ των οποίων στο δρόμο βγαίνουν λιγότεροι από 60. Τα παράπονά τους πολλά: η δουλειά τους δεν προβάλλεται, αν και έχουν αναλογικά αλλά και ποσοτικά, παρ' ότι πολύ λιγότεροι, πολύ μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων από τη ΔΙΑΣ. Αν και πεπειραμένοι (η υπηρεσία τους συστήθηκε το 1979), τους έχουν μεταβάλλει σε σκοπούς πρεσβειών και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη και τους έχουν φορτώσει με ένα κάρο γελοία χαμαλίκια (πχ συνοδεία ομάδων!), αδρανοποιώντας έτσι μια από τις πιο αποτελεσματικές, ειδικά σε επίπεδο καταδίωξης και άμεσης παρέμβασης, υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Για κάποιο διάστημα, είχαν πρόβλημα και με τη συντήρηση των μοτοσικλετών, καθώς δεν τους χορηγούσαν ανταλλακτικά. Σημειώστε ότι θεωρούνται «σκληροί» και δεν είναι αρεστοί στην ΠΑΣΟΚική εξουσία. Η δε κόντρα της «Ζ», της Άμεσης Δράσης (λόγω έλλειψης προσωπικού, αντί 60 αυτοκίνητα, έχει πλέον στο δρόμο μόνο 20 σε κάθε βάρδια) και της ΟΠΚΕ (τους έχουν επίσης υποβαθμίσει με ανάληψη γελοίων καθηκόντων) με τη ΔΙΑΣ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ, δεν κρύβεται...

Δεν μπορούν να φτιάξουν κάτι καλό, χωρίς να το διαλύσουν
Τι γίνεται όμως με την έξαρση του εγκλήματος: η ομάδα ΔΙΑΣ, δεν επιχειρεί από τις 1:00 το πρωί μέχρι τις 6:00. Ένα κενό πέντε ωρών, βραδινών, με τους ληστές να το έχουν αντιληφθεί και να οργιάζουν, κυρίως με εισβολές και βιασμούς σε σπίτια Ελλήνων. Την ίδια ώρα, η αποδυνάμωση της ΔΙΑΣ, που για άγνωστη αιτία έχει μπει στο μάτι «διαφόρων» κυβερνητικών παραγόντων, είναι γεγονός. Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ, η υπηρεσία βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Και αυτό, γιατί ενώ στον αρχικό σχεδιασμό είχαν προβλεφθεί 2.200 αστυνομικοί και 300 αναπληρωματικοί, για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, αυτή ξεκίνησε με 2136, με τον αριθμό να έχει φτάσει για διάφορους λόγους στους 1100.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αρμόδιοι είχαν δεσμευτεί έναντι της ΔΙΑΣ, ότι οι 500 που προσελήφθησαν με τον τελευταίο διαγωνισμό, θα διοχετεύονταν στην υπηρεσία. Όμως, αυτό δεν έγινε. Όπως και δεν διοχετεύτηκε κανείς εκ των χιλιάδων νέων αστυφυλάκων στην υπηρεσία. Τα αποτελέσματα, είναι ήδη ορατά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .