Στο Ιντερνετ τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Ο υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία ομαδικής ειδοποίησης των μεγαλοοφειλετών Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ανοίγει ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση -μέσω του Διαδικτύου- των ονομάτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου (χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ έκαστος), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι λίστες με τους Eλληνες που έβγαλαν χρήματα (από 100.000 ευρώ και πάνω) στο εξωτερικό, το 2009 και το 2010

Ο υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία ομαδικής ειδοποίησης των μεγαλοοφειλετών
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ανοίγει ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση -μέσω του Διαδικτύου- των ονομάτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου (χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ έκαστος), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι λίστες με τους Eλληνες που έβγαλαν χρήματα (από 100.000 ευρώ και πάνω) στο εξωτερικό, το 2009 και το 2010.
Οπως προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία ομαδικής ειδοποίησης των μεγαλοοφειλετών ώστε να προσέλθουν στην υπηρεσία και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οπότε στη συνέχεια "δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάρτηση των ονομάτων τους στο Διαδίκτυο", όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε πως μετά ακολουθεί η δημοσιοποίηση της λίστας με τους Ελληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ο υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η Ελλάδα με την Ελβετία να υπογράψουν προσύμφωνο, βάσει του οποίου θα πρέπει οι Ελληνες "εξαγωγείς" χρημάτων προς τις ελβετικές τράπεζες (για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) ή να δεχθούν να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί και να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ή τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν και οι ίδιοι θα κληθούν να ελεγχθούν από τις ελληνικές Αρχές.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις προς την κυβέρνηση για την ταχεία είσπραξη των φόρων από μεγαλοοφειλέτες επιχειρούν να ασκήσουν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελά. Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν στοιχεία για τα ποσά των οποίων η είσπραξη εκκρεμεί στα δικαστήρια, ενώ προτείνουν μέτρα επίσπευσης της εκδίκασης των σχετικών υποθέσεων για την ταχύτερη είσπραξη των οφειλόμενων φόρων.
Γιώργος Πίκουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .