Βόμβα Καμμένου…

Σήμερα το πρωϊ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και μέλος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Καμμένος, αφού είπε φυσικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει απόψε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, στη συνέχεια έριξε μια βόμβα μεγατόνων. Συγκεκριμένα είπε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με κόμμα που θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Γιατί όμως αυτή η δήλωση του Πάνου Καμμένου είναι βόμβα;
Κατ’ αρχήν όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι, ό, τι λέει ο κ. Καμμένος το εννοεί. Επομένως, η δήλωση αυτή σημαίνει τρία πράγματα:
1) Ότι ο κ. Καμμένος αποφάσισε να ιδιωτεύσει, πράγμα που το βλέπουμε δύσκολο, αν κρίνουμε από τη μαχητικότητά του.
2) Ότι ήδη στο παρασκήνιο ετοιμάζεται αντιμνημονιακό κόμμα, οπότε η δήλωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος με κόμμα που θα υπογράψει τη νέα δανειακή έχει νόημα και
3) Ότι έχει διαβεβαιώσεις ίσως από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να… υπογράψει. Αυτό το τελευταίο μπορεί να είναι και το πιθανότερο, δεδομένου ότι όλες οι πολιτικές αναλύσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι προκειμένου να επανακάμψει στη λαϊκή συνείδηση η ΝΔ, θα πρέπει να κάνει μια εντυπωσιακή πολιτική κίνηση απεγκλωβισμού της από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Πάντως, πίσω από αυτή τη δήλωση κάτι παίζεται και πολύ σύντομα θα το δούμε. 
Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr/2011/12/06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .