Ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου και του Μ. Ζορπίδη.!!

Διαβάζοντας την δικογραφία της υπόθεσης υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε την προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου και του Μ. Ζορπίδη.
Την προφυλάκιση των δύο ανδρών θα κρίνει το Συμβούλιο Εφετών κάνοντας ή όχι δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του τέως δημάρχου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Διώξεις είχαν ασκηθεί και κατά
του τότε γραμματέα του δήμου, Μ. Λεμούσια, κατά του πρώην αντιδημάρχου, Μ. Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.
Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη 6 .000.000€. και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 
 και 870.000 ευρώ και σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .