Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή οδηγός του ΟΑΣΘ..κρατείται από τις αρχές του Μπαλί, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες που προβλέπουν μέχρι και την επιβολή της θανατικής ποινής βρίσκεται 37χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, ο οποίος από τον περασμένο Οκτώβριο...
κρατείται από τις αρχές του Μπαλί, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών. Η οικογένεια του Ν.Μ. ζει έναν Γολγοθά στη Θεσσαλονίκη και κάνει έκκληση στις ελληνικές αρχές της Τζακάρτας να δείξουν ενδιαφέρον για τον άνθρωπό τους, ενόψει της δίκης που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη.
Ο 37χρονος συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου στο Μπαλί και ενώ ήταν σε κανονική άδεια από τον ΟΑΣΘ. Οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας τον ακινητοποίησαν στο αεροδρόμιο του Μπαλί, καθώς είχε μαζί του μία βαλίτσα μέσα στην οποία βρέθηκαν 4,5 κιλά κρυστάλλινης κοκαΐνης, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε ότι υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο ο 37χρονος κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να διαφύγει και στην καταδίωξη τραυματίστηκε στο πόδι του. Ο οδηγός του ΟΑΣΘ ταξίδεψε στο Μπαλί μέσω Κωνσταντινούπολης, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρέλαβε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά από τούρκο μεγαλέμπορο και στη συνέχεια ταξίδεψε για το νησί της Ινδονησίας.
Ο φόβος της οικογένειας αφορά όσα κυκλοφόρησαν περί του ινδονησιακού δικαίου, σύμφωνα με το οποίο το αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών, στη συγκεκριμένη βαριά μορφή του, μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με θανατική ποινή. Οι συγγενείς του πάντως δεν ανησυχούν για κάτι τέτοιο, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης του 37χρονου τους διαβεβαίωσαν ότι η ποινή αυτή δεν εφαρμόζεται, ειδικά σε ξένους υπηκόους, και περιμένουν μια ποινή που δεν θα υπερβαίνει τα 15 χρόνια κάθειρξης. Πάντως πρόσφατα η θανατική ποινή επιβλήθηκε σε δύο Αυστραλούς για εμπόριο 8,5 κιλών ηρωίνης, χωρίς να έχει εφαρμοστεί καθώς αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης, ενώ αντίθετα Γάλλος καταδικάστηκε για αντίστοιχο εμπόριο ναρκωτικών 5 κιλών κρυστάλλινης κοκαΐνης σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. 
Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία, thestival.gr
 http://makpress.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html#ixzz1l1rNiWhy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .