Αυτοκτονίες, από την ύφεση ως την κινεζοανάπτυξη!!!

  • 46
      Αυτοκτονίες, από την ύφεση ως την κινεζοανάπτυξη
Από το Μαρικάκι
Κι επειδή η ανάπτυξη που μας υπόσχονται νυχθημερόν παραπέμπει σε Κίνα, να μια είδησηαπό τον ασιατικό γίγαντα και ίσως και από το δικό μας «κινεζομέλλον»:
«Εκατοντάδες υπάλληλοι της Foxconn, του κινεζικού γίγαντα των ηλεκτρονικών που κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, απείλησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους γιατί
δεν πληρώθηκαν όσα τους είχαν υποσχεθεί.
Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, στις αρχές Ιανουαρίου 300 υπάλληλοι απείλησαν να πηδήξουν από τη στέγη εργοστασίου που κατασκευάζει τα Xbox 360.
Οι εργάτες είχαν ζητήσει αύξηση την οποία η διοίκηση αρνήθηκε προτείνοντας αντίθετα είτε να συνεχίσουν να εργάζονται για τα ίδια χρήματα είτε να παρατηθούν και να αποζημιωθούν.
Όσοι επέλεξαν την παραίτηση δεν αποζημιώθηκαν και στις 2 Ιανουαρίου ανέβηκαν στην οροφή απειλώντας να αυτοκτονήσουν. Έμειναν αρκετές ώρες πριν τους μεταπείσουν».
Για την ιστορία  η Foxconn, η οποία  απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους είχε έρθει στην επικαιρότητα όταν το 2010 σημειώθηκαν πάνω από 13 αυτοκτονίες εργαζομένων, λόγω των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας(οι οποίες ποτέ δεν διαπιστώνονται από τις αρχές), αναγκάζοντας την εταιρεία να φτιάξει ειδικούς κοιτώνες σε ορισμένες εγκαταστάσεις της για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών. Η Foxconn κατασκευάζει παιχνιδομηχανές, μητρικές κάρτες και άλλα προϊόντα για εταιρείες όπως η Sony, η  Nintendo, η Apple, η Microsoft, κ.ά.
Στα καθ’ ημάς, οι αυτοκτονίες αυξάνονται όσο μεγαλώνουν τα αδιέξοδα που δημιουργεί ή μεγεθύνει η τεχνητή οικονομική κρίση που μας φόρεσαν και από το 2009 και  μετά, περίπου 500 – 600 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Παπουτσής.
Η εξώθηση όμως σε άθλιες συνθήκες ζωής και για ορισμένους στην αυτοκτονία προς το παρόν τυγχάνει διεθνούς ασυλίας για τους εγχώριους και αλλοδαπούς σωτήρες μας και μόνο κάτι Κίνες και κάτι Βόρειες Κορέες είναι στο στόχαστρο της κριτικής για την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων…. Αλλά η κρίση είναι κάτι σαν τις πλημμύρες. Δεν έχει υπεύθυνους…
http://troktiko.eu/2012/01/autoktonies-apo-thn-ufesh-os-thn-kinezoanaptuxh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .