Έσπασαν φράγματα στην Βουλγαρία! Μεγάλοι όγκοι υδάτων εισρέουν στον Έβρο

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από το μεσημέρι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και των τοπικών δήμων του Έβρου, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στην κοίτη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού.
Σύμφωνα με τη βουλγαρική πλευρά, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη νότια Βουλγαρία και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επιταχύνουν το λιώσιμο του χιονιού.
Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών, αγρότες αλιείς και κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα ζώα τους από τις ζώνες όπου υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ήδη το νερό που κατέρχεται από τη Βουλγαρία προκαλεί μικρής έκτασης πλημμύρες στις περιοχές Ορμενίου και Δικαίων Έβρου, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Ο φόβος των υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας εστιάζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθότι ενδέχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, η ταχύτητα των υδάτων που θα εισρεύσουν στην κοίτη του ποταμού να ξεπεράσει τα 1500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .