Στα Ειρηνοδικεία προσφεύγουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην ΑΜ-Θ .

-
Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προσφεύγουν στα Ειρηνοδικεία, ζητώντας διαγραφή ενός μέρους του χρέους τους, αφού πρώτα οι διαπραγματεύσεις ιδιωτών – τραπεζών, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος Κατσέλη 3869/2010 έχουν «ναυαγήσει».

«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές των καταναλωτών, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που βλέπουν τη θηλιά των χρεών να σφίγγει. Την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία μαρτυρούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν
στην 11η συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα:

• Στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας από το σύνολο των 600 μελών, κατατέθηκαν 430 εξωδικαστικές αιτήσεις με ανάλογο αριθμό βεβαιώσεων αποτυχίας. Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν 60 μέλη, ενώ εκδόθηκαν μόλις 2 αποφάσεις.
• Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου ( Ε.Π.Κ.Ε) από τα 200 μέλη, προσέφυγαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό, ο οποίος ναυάγησε 180 μέλη, ενώ στο Ειρηνοδικείο κατατέθηκαν 35 αιτήσεις.
Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης (ΕΝ.ΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ) από 160 μέλη, απεστάλησαν 80 αιτήσεις για εξωδικαστικό διακανονισμό και 22 αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο.
                                                                                                                 evros-line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .