Η Stasi κατέγραφε κάθε της βήμα από 8 ετών!!!

«Με παρακολουθούσαν ακόμη κι όταν έκανα σεξ»

Συγκλονίζει η συνέντευξη της Ανατολικογερμανίδας Καταρίνα Βιτ
η οποία εξηγεί πώς η Stasi κατέγραφε κάθε της βήμα από 8 ετών μέχρι
που σταμάτησε τον πρωταθλητισμό στο καλλιτεχνικό πατινάζ,
17 χρόνια αργότερα!

«Ανακάλυψα ότι η Stasi είχε εντοπίσει το ταλέντο μου στον αθλητισμό από όταν ήμουν μόλις οκτώ ετών. Η μυστική αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας με παρακολουθούσε σε ολόκληρη τη ζωή μου, με παρατηρούσε και με κατασκόπευε. Όταν τελικά πήρα στα χέρια μου το αρχείο της Stasi βρήκα πως είχαν
γεμίσει 3000 σελίδες, φυλαγμένες σε 27 κουτιά. Σοκαρίστηκα και τρομοκρατήθηκα από την έκτασή της», δηλώνει η σούπερ σταρ -και δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης- του καλλιτεχνικού πατινάζ, στη Daily Mirror.«Ένιωσα όλων των ειδών τα συναισθήματα. Θυμό, δυσπιστία, γέλιο για τον παραλογισμό του πράγματος. Σκέφτηκα: Θεέ μου, πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να σε κατασκοπεύει όταν είσαι μόλις οκτώ ετών;», αναρωτιέται η 46χρονη σήμερα Καταρίνα Βιτ η οποία έχοντας ζήσει το καθεστώς, δείχνει και μια μικρή κατανόηση: «Εντάξει, στα 19 μου ήμουν χρυσή Ολυμπιονίκης και με ήξερε όλος ο κόσμος, οπότε η κυβέρνηση φοβόταν μήπως φύγω για τη δύση ή μήπως πέσει η απόδοσή μου και πληγεί το κύρος της χώρας».

Η μυστική αστυνομία κατέγραψε καθετί που συνέβαινε στην υγεία της, τις φιλίες της και τον θυελλώδη έρωτα με τον πρώην προπονητή της Jutta Muller.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι την παρακολουθούσαν και την κατέγραφαν ηχητικά ακόμη κι όταν έκανε σεξ, σημειώνοντας πότε άρχιζε και πότε τελείωνε.Στην αυτοβιογραφία της γράφει: «Η σεξουαλική επαφή εξελίχτηκε από τις 20.00 έως τις 20.07’».

«Στον φάκελό μου έγραφαν και πολλά ψέματα. Αμέσως μόλις πήρα τον φάκελό μου άρχισα να γράφω την αυτοβιογραφία μου για να πω τα πράγματα όπως ήταν, πριν την δημοσιοποίηση των φακέλων. Ένιωσα γελοία που έγραφα αυτοβιογραφία στα 27 μου αντί να τη γράψω στα 60», λέει η Καταρίνα Βιτ η οποία έπειτα από 2 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, τέσσαρα παγκόσμια και έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έκανε καριέρα και στο επαγγελματικό πατινάζ.

Το 1998 προκάλεσε αίσθηση με τη γυμνή φωτογράφηση στο Playboy ενώ σήμερα είναι κριτής στο βρετανικό Dancing on Ice.


inews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .