Στα 2,6 δισ. δολάρια το ποσό των ελληνικών CDS!!!

Οι πωλητές των ασφαλίστρων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (Credit Default Swaps, CDS) θα πρέπει να πληρώσουν στους κατόχους τους το ποσό των περίπου 2,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Η εκκαθάριση των οφειλών για τα CDS θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (19 Μαρτίου), όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) μετά την απόφασή της να θεωρήσει “πιστωτικό γεγονός” την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι θα αποπληρωθούν για τα ασφάλιστρα που κατέχουν με βάση την τιμή των νέων 30ετών ελληνικών ομολόγων τους- που έλαβαν κατά την ανταλλαγή με τα παλαιά ομόλογα- η οποία διαπραγματεύεται περίπου στο 23% της ονομαστικής αξίας τους.
Στη δημοπρασία εκκαθάρισης των CDS θα συμφωνηθεί η τιμή πώλησης των νέων ελληνικών ομολόγων και το τελικό ποσό που θα πληρώσουν οι πωλητές των ασφαλίστρων.
Σύμφωνα με την εταιρία αποθετηρίου και εκκαθάρισης Depository Trust & Clearing Corp., στις 9 Μαρτίου υπήρχαν 4.369 συμβόλαια CDS που αφορούσαν σε ελληνικό χρέος ύψους 3,18 δισ. δολαρίων.
Η κρατικοποιημένη αυστριακή τράπεζα KA Finanz AG έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να χρειαστεί «ένεση» 1 δισ. ευρώ από το αυστριακό κράτος για να καλύψει τις αποπληρωμές των ελληνικών CDS που έχει πουλήσει.
Από το www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .