ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

   
του Κώστα Λεφάκη

Ο μήνας αυτός είναι μήνας ανανέωσης και εκκίνησης νέων δραστηριοτήτων. Παρατηρείται ένας πλανητικός συνωστισμός
στο ζώδιο των Ιχθύων ο οποίος απαρτίζεται από τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Άρη και τον Ουρανό. Όλοι μαζί συνοδεύουν τον Ουρανό, συμβολικά, καθώς αποχωρεί στις 12 Μαρτίου από τους Ιχθείς και εγκαθίσταται στον Κριό στις 13 Μαρτίου οριστικά, για να παραμείνει εκεί επτά ολόκληρα χρόνια ορίζοντας το ξεκίνημα μια νέας εποχής τόσο για την παγκόσμια πολιτική σκηνή όσο και για την τύχη της ίδιας της ανθρωπότητας.

Η διέλευση του Ήλιου από τους Ιχθείς διαρκεί έως τις 20 του μήνα η οποία ευαισθητοποιεί το ανθρώπινο συναίσθημα αλλά και τα κάθε είδους όνειρα. Στις 21 περνά από το σημείο της εαρινής ισημερίας και κάνει την είσοδο του στον Κριό ενεργοποιώντας τις δυνάμεις της αναγέννησης στο φυσικό περιβάλλον και εντείνοντας την επαναστατικότητα των ιδεών στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο Ερμής προπορεύεται του Ήλιου στους Ιχθείς λειτουργώντας επικουρικά και ο οποίος περνά νωρίτερα στον Κριό στις 10 του μήνα τονίζοντας το δυναμισμό της ανθρώπινης λογικής και την αμεσότητα των πράξεων στην ανθρώπινη παρόρμηση.

Η Αφροδίτη παραμένει λίγο πίσω και περνά στον Υδροχόο στις 3 του μήνα. Παραμένει εκεί μέχρι τις 27 βοηθώντας ή ενισχύοντας τις ανθρώπινες προσδοκίες για το μέλλον και στις 28 περνά και αυτή στους Ιχθείς. Ο Άρης προηγείται από το προηγούμενο μήνα στους Ιχθείς και παραμένει σε όλη την διάρκεια του Μαρτίου σε αυτό το ζωδιακό χώρο διατηρώντας το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα τη στενή του προσέγγιση με τον Ουρανό ο οποίος όπως είπαμε στις 13 Μαρτίου περνά στον Κριό.

Στο μεταξύ ο Άρης στους Ιχθείς λειτουργεί μεταβλητά και στοχαστικά. Ενεργοποιεί διάφορες τάσεις και κυρίως εντείνει τις κάθε είδους συναισθηματικές εξαρτήσεις την περίοδο αυτή, τους ανθρώπινους συναισθηματισμούς και δεν φέρνει μόνο αναποφασιστικότητα αλλά κάνει πολλούς να εθελοτυφλούν αφαιρώντας ένα κομμάτι του δυναμισμού τους και αποκοιμίζοντας συχνά την αυτοσυντήρηση τους. Το κλίμα όμως σύντομα αλλάζει, καθώς τον επόμενο μήνα θα βρει και ο Άρης δίπλα στον Ουρανό στην φυσική του κατοικία στο ζώδιο του Κριού.

Η εποχή με τον Ουρανό στον Κριό ενεργοποιεί την ανθρώπινη μαχητικότητα και αυξάνει την έκφραση των επανορθωτικών απόψεων. Παράλληλα φέρνει ραγδαίες εξελίξεις σε πολλά κοινωνικά και πολιτικά συστήματα. Ο Ουρανός στον Κριό προβλέπεται ότι θα φέρει νέες ιδεολογικές ανακατατάξεις στον κόσμο και θα αυξήσει τα επιτεύγματα στην πρόοδο της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής. Ο Ουρανός στο ζώδιο αυτό για τα χρόνια που ακολουθούν, θα εμπνεύσει αυταπάρνηση για το στόχο που πολλοί θα βάλουν, θα γίνει αιτία αδιαφορίας των πραγματικών συνθηκών που ορίζονται, θα υπάρξει επιμονή στην ανατροπή των μεγάλων εμποδίων χρησιμοποιώντας ένα ζήλο λίγο ανεδαφικό ο οποίος Ουρανός όμως συγκρουόμενος με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα οδηγήσει συχνά πολλούς ανθρώπους να καταλήξουν σε απογοήτευση και να αποδειχτούν ανεδαφικά πεισματάρηδες.

Στον Κριό υπάρχει ήδη και ο Δίας και οποίος τις τελευταίες μέρες σχηματίζει μια αντίθεση με τον Κρόνο που είναι σταθερά εγκατεστημένος στον Ζυγό. Η αντίθεση αυτή δοκιμάζει την αντοχή παλιών συνηθειών και καταστάσεων με αποτέλεσμα να τις ανατρέψει στο τέλος. Οι αντιθέσεις θα διατηρηθούν όλη τη χρονιά. Το μήνα αυτό, όπου ορίζεται το βασικό πλαίσιο του 2011, οι ανθρώπινες παρορμήσεις θα είναι συχνά έντονες και οι διαθέσεις ασυμβίβαστες. Οι συγκρούσεις που θα παρατηρούν μεταξύ των ανθρώπων με το σύστημα θα είναι έντονες και χαρακτηριστικές.

Ο Ποσειδώνας διανύει τα τελευταία βήματα του στον Υδροχόο και ο Πλούτωνας παραμένει σταθερός στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω διατηρώντας τετράγωνες όψεις με τα άκρα της αντίθεσης Δία Κρόνου στην οποία θα προστεθεί σύντομα και η δυάδα Ουρανού Άρη.

Με δυο λόγια  ο μήνας αυτός έχει πολλά να φέρει και να εκφράσει σαν εισαγωγή μιας καταλυτικά ανατρεπτικής και μεταρρυθμιστικής εποχής που ξεκινάει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .