Το τρένο της μεγάλης φυγής...Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Ο Προτεσταντισμός "αυτοκτόνησε" και απειλεί με "θάνατο" ολόκληρο τον Χριστιανισμό.
Η κραυγαλέα ανηθικότητα της Νέας Τάξης θα είναι αυτήν που θα την γκρεμίσει.
Όταν οι θεομπαίχτες Εβραίοι "συναντάνε" τους "ανώτερους" Προτεστάντες το αποτέλεσμα είναι "έκρηξη".
Έφτασε το τέλος της ιστορίας;
Στην ιστορία αυτού του κόσμου έχουν αποπειραθεί να "υψωθούν" πολλές τάξεις πραγμάτων με διαφορετικά αποτελέσματα για την κάθε μία από αυτές ...Άλλες το κατάφεραν επιτυχώς και άλλες δεν μπόρεσαν να μείνουν στην ιστορία ούτε καν ως μακρινή "ανάμνηση" ...Άλλες κράτησαν πολλούς αιώνες και άλλες διήρκησαν λιγότερο και από τη διάρκεια ζωής των εμπνευστών τους. Μια άκρως επιτυχημένη Τάξη Πραγμάτων ήταν η χριστιανική. Ήταν ξεχωριστή Τάξη Πραγμάτων, γιατί είχε το δικό της δόγμα και πάνω σε αυτό είχε "χτίσει" ένα τεράστιο σύστημα.
Αυτό το απίστευτης αντοχής δόγμα αποτελούσε τον ηθικό της "άξονα", όπου επάνω του "στερεώνονταν" όλα τα δευτερεύοντα λειτουργικά της στοιχεία ...Ένα "σασί" εντολών προς τα μέλη της ...
Ένα "σκαρί", που εξέφραζε την ευφυΐα τού Δημιουργού του ...Ένα "σκαρί", όπου επάνω του θα "απλώνονταν" η κοινωνική και οικονομική λειτουργία των κοινωνιών, που συνέθεταν τα μέλη αυτά. Αυτό το "σκαρί" στον χριστιανισμό ήταν πανίσχυρο και αυτό ήταν που του επέτρεψε να έχει την μακραίωνη πορεία. Αυτό του έδινε τη μέγιστη δύναμη σε σχέση με πολύ χαλαρότερα συστήματα, όπως ήταν το ισλαμικό, το βουδιστικό ή οποιοδήποτε άλλο. Η υπεροχή του χριστιανισμού σε αυτό το σχεδιαστικό επίπεδο ήταν ανυπέρβλητη.
Μέσα στον χρόνο έδειξε την "αντοχή" του. Δεν "έσπαζε" και δεν "λύγιζε" με τίποτε. Αυτό ήταν που του εξασφάλιζε τη δυνατότητα να εκτελεί πορεία "αιώνων" χωρίς στην κυριολεξία να απειλείται από το παραμικρό ..
http://www.eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/03/to-treno-tis-megalis-fygis.html

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω απολυτως,και αν εφαρμοζοταν το εαυγγελιο συνειδητα απο ολους μας,(το κατα δυναμη του καθενος)θα ζουσαμε σε εναν καλητερο κοσμο.Αντι αυτου ομως υπερτερουν τα μικροσυμφεροντα του καθενος μας,(το εγω μας)και ο μαμωνας,που λεει και Αγια Γραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .