Χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ..

Μήπως και αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της πετυχημένης σας πολιτικής ρε λαμόγια...προδότες.
«Χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες, αδυνατούν πλέον να πληρώσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ. 
Τα στοιχεία της ΔΕΗ για το 2010 είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, καταγράφεται εκρηκτική αύξηση κατά 35,5% (σε αξία) των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
 Μάλιστα, το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε το 2010 στα 423 εκατ. Μια δραματική παράμετρος της οικονομικής κρίσης είναι και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που ανέρχονται στο 1 δις ευρώ.
Το εξωφρενικό είναι πως πολλοί ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται από υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημοτικούς οργανισμούς. Τελευταία μάλιστα έχει παρουσιαστεί και το φαινόμενο της ρευματοκλοπής από την τοποθέτηση μηχανημάτων στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για να μην φαίνονται οι κιλοβατόρες που καταναλώθηκαν. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο τέλος του 2009 τα κέρδη της προ φόρων έφτασαν στο 1 δις ευρώ. Το 2010 ήταν ευνοϊκή συγκυρία στην υδροηλεκτρική παραγωγή. Ενώ επίσης αυξήθηκε, έστω οριακά, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και έγινε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της Επιχείρησης. Παρ΄ όλα αυτά το 2010 το κέρδος της ΔΕΗ μειώθηκε στα 500 εκ. ευρώ, ενώ πτωτική πορεία της κερδοφορίας παρατηρείται και για το τρέχον έτος. Τέλος οργιάζουν οι φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι οι οφειλές των δυο ανταγωνιστών εταιριών ENERGA & HELLAS POWER προς τον ΔΕΣΜΗΕ πιθανόν να της αναλάβει η ΔΕΗ!!! Οι σοκαριστικές αυτές πληροφορίες πηγάζουν από το αρμόδιο Υπουργείο. Η ΔΕΗ είναι στο «κόκκινο» και αν η Επιχείρηση αναλάβει χρέη άλλων θα οδηγήσει σε πλήρη πτώχευση της ΔΕΗ με τις ανάλογες τραγικές συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .