ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.

ντομάτα
  

• Δύο βδομάδες πριν το φύτεμα του φυτώριου απλώνουμε στο έδαφος Μποκάσι, που έχουμε ήδη φτιάξει με τη χρήση ΕΜ
• Κατά την άπλωμα του Μποκάσι το ψεκάζουμε ταυτόχρονα με ΕΜα, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1: 100
• Σκεπάζουμε το μποκάσι στη συνέχεια με ελαφρύ σκάψιμο
• Μετά το φύτεμα πασπαλίζουμε το έδαφος γύρω από κάθε φυτό με μισό κουταλάκι κεραμόσκονη(Keramikpulver) αναμειγμένη με πετρόσκονη(την οποία εξασφαλίζουμε από κοντινό νταμάρι ή από εργαστήριο επεξεργασίας πέτρας)• Στη συνέχεια κάθε εβδομάδα πότισμα των φυτών με ΕΜα(π.χ. για 10 λίτρα νερό 0,5 λίτρα ΕΜα) καλύτερα κατά το σούρουπο ή πριν τη βροχή, αν την περιμένουμε ή κατά το ψιλόβροχο.

Για αρρώστειες: ψεκάζουμε με ΕΜ5(σε αναλογία με νερό πάνω από 1:100) το φυτό και τα άρρωστα φύλλα του, προσέχοντας να μη βρσχούν τα άνθη που δεν έχουν δέσει ακόμα(το ίδιο προσέχουμε και κατά το πότισμα με Εμα)
Επίσης: τα χαμηλά κλωναράκια-φύλλα του φυτού τα κόβουμε και με αυτά σκεπάζουμε το έδαφος γύρω-γύρω από το φυτό
Οι ντομάτες ειδικά πέρα από το ότι είναι πολύ πιο υγιεινές, είναι και βαρύτερες σε σχέση με τον όγκο(έχουν περισσότερη μάζα). Τις πιο καλές τις βρίσκουμε δοκιμάζοντάς σε ένα κουβά νερό, είναι αυτές που βυθίζονται πιο γρήγορα

Παρασκευή ΕΜ5: σε ένα πλαστικό μπουκάλι(π.χ.1,5 λίτρων) βάζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 100 ml ΕΜ1 και 100 ml (μιλιλίτρα) μελάσσα. Το αφήνουμε να ζυμώσει μια βδομάδα σε ζεστό μέρος,κλειστό το μπουκάλι χωρίς αέρα μέσα(το εξασφαλίζουμε πιέζοντας το μπουκάλι). Προσοχή όμως, θα πρέπει να το ανοίγουμε που και που για να φεύγουν τα αέρια της ζύμωσης.
Μετά τη βδομάδα βάζουμε επιπλέον 100 ml ξύδι και 100 ml αλκοόλ(π.χ. τσίπουρο) και το αφήνουμε να ζυμώσει μέχρι που δεν βγάζει άλλο αέρια ζύμωσης(1-2 βδομάδες).
Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κόκκινο πιπέρι και αλεσμένο σκόρδο.
Διατηρείται μέχρι και 4 μήνες σε σκοτεινό-κρύο μέρος.
http://topikopoiisi.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .